cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bert Wiersema
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

22 februari 2021 door Wilfred Hermans

Bert Wiersema is ernstig ziek: "Ik word in hetzelfde rijtje als mijn dochter begraven"

Bert Wiersema, vader van vier kinderen en kinderboekenauteur, verloor drie jaar geleden zijn 31-jarige dochter aan borstkanker. Begin 2021 werd bij hemzelf beenmergkanker geconstateerd, in een vergevorderd stadium. “Ik denk dat de duivel een pesthekel aan mij heeft. Dat troost me.”

Bert (61): “Ik heb de ziekte van Kahler. Beenmergkanker. In een agressieve vorm. Je skelet wordt weggevreten. Het kan nog een paar jaar duren, maar uiteindelijk gaat de ziekte het winnen. Ik krijg m’n sokken zelf niet eens aan, dus ik word vertroeteld als een baby. Fantastisch. Maar stel nu dat mijn vrouw Nelie over tien jaar ook zo ziek wordt, wie verzorgt háár dan? Dat houdt me bezig. Toch weet ik: God zorgt, altijd. En ze is een sterke vrouw, maar zoals ze zelf zegt: de sjeu is er dan wel af. We hebben het gewoon hartstikke goed samen, veel gelukkiger dan wij kun je niet worden. En nu we op het punt staan elkaar kwijt te raken, wordt dat alleen maar waardevoller. You don’t miss your water ‘till your well runs dry, hè.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Ziekte en lijden
- Rosan verloor op bizarre wijze twee zussen en vecht nu tegen chronische lyme: "Ik heb het uitgeschreeuwd naar God: Waar bent U?"
- Corlien vocht dagenlang keihard tegen de dood: “Ik voelde me door God verlaten”
- Joke deed een ontdekking bij het sterfbed van haar man: "God is dichterbij dan ooit"
- Vijf inspirerende uitspraken van de zieke ds. Arie van der Veer
- Arjan was helemaal opgebrand: “Ik dacht: God, komt dit nog wel goed?"
Meer over Ziekte en lijden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wát een getuigenis! Om uit te knippen en te bewaren. Ik hoop dat, als het mijn tijd is, ik net zo moedig, verlangend, dankbaar en blijmoedig mag zijn als Wilfred... Dank, CIP, om dit te plaatsen. Moge het nog velen tot bemoediging zijn