cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Susanne Annot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

26 oktober 2020 door Jeffrey Schipper

Susannes zoon (18) stierf in haar armen: “Misschien was God verdrietiger dan ikzelf”

“Nadat mijn zoon stierf sloeg ik mijn armen om hem heen. Een kwartier lang heb ik hem vastgehouden.” Na een heftig ziekteproces komt er op 3 april 2019 een einde aan het leven van Matthijs Annot. Met haar camper gaat zijn moeder Susanne Annot vier weken lang op reis. Er volgt een bijzondere reis waarbij ze zichzelf hervindt en haar angsten overgeeft aan God. Cvandaag zocht haar op in haar kunstatelier in Zwolle.

Het is hartje zomer in het jaar 2018. Matthijs gaat hardlopen. Hij krijgt last van zijn scheenbeen. "Ik dacht aan een ontsteking, maar het ging niet over. Toen lieten we een echo maken. Daaruit bleek dat ik agressieve botkanker heb", vertelde hij eerder in dit indrukwekkende interview met Hour of Power. Als snel start Matthijs met de eerste chemokuur. Hij voelt zich ziek van de chemicaliën die zijn lichaam kapotmaken. In die periode (oktober 2018) wordt Matthijs gedoopt in evangelische gemeente De Basis. Een maand later gaat zijn droomwens – met zijn hele gezin mocht Matthijs naar Canada – in vervulling. Na die vakantie volgt heel slecht nieuws. De tumoren zijn enorm gegroeid. Sommige met wel 40 procent.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Uw genade is mij genoeg