cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
verpleeghuis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 mei 2020 door Patrick Simons

Kerkdienst Goeree-Overflakkee níet de bron van corona-uitbraak

De uitbraak van het coronavirus in een verpleeghuis op Goeree-Overflakkee werd niet veroorzaakt door een kerkdienst. Tot voor kort werd aangenomen dat het coronavirus zich door een kerkdienst snel kon verspreiden in verpleeghuis Nieuw Rijssenburgh in Sommelsdijk. Er stierven in het verpleeghuis 22 mensen aan corona. Uit onderzoek blijkt nu dat de corona-uitbraak niet begon met de kerkdienst. 

Het virus greep eind maart snel om zich heen in het verpleeghuis en er vielen veel dodelijke slachtoffers. Vanaf het begin werd een besloten kerkdienst eerder die maand aangewezen als het moment waarop het virus zich verspreid zou hebben. Er werd destijds in de Lukaskapel van het ouderencomplex een speciale avondmaalsviering georganiseerd waarbij tientallen mensen aanwezig waren. Uit onderzoek van zorgkoepel CuraMare, Maasstad Ziekenhuis, Erasmus MC en GGD Rotterdam-Rijnmond blijkt nu echter dat dit niet het begin was van de uitbraak van het coronavirus op het Zuid-Hollandse eiland. Sterker nog: waarschijnlijk was het virus eind februari al onopgemerkt aanwezig, is de conclusie.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het was dus niet de bron. Maar ondertussen wel afgeven op kerken en samenkomsten en roepen dat die dicht moeten. Het zou aan de kerken liggen. Lijkt mij op de een of andere manier toch beïnvloed door Satan, de tegenstander.