cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Kees van Velzen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 maart 2020 door Jeffrey Schipper

Wat Jezus’ schokkende boodschap in Mattheüs 24 te maken heeft met de coronacrisis

“Ik hoor wel eens cynici zeggen: die tekenen uit Mattheüs 24 zijn er toch altijd geweest? Dat klopt. Maar er is één groot verschil met onze tijd.” Een half uur na de toespraak van koning Willem-Alexander sprak ds. Kees van Velzen vrijdag vanuit het Israëlcentrum in Nijkerk over het thema ‘Hoop in bange dagen’. Hij legde uit wat de schokkende boodschap van Jezus te maken heeft met de huidige coronacrisis. Een hoopvolle boodschap in verwarrende tijden.

Op initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn lieten radiostations uit heel Europa vorige week massaal het lied ‘You’ll never walk alone’ (Je wandelt nooit alleen) horen. “Heel veel mensen gaan dat ze door dit lied waren ontroerd”, merkt Van Velzen op. “Toen ik hoorde over dit prachtige initiatief vroeg ik mij af waar dit lied vandaan komt. Tot op de dag van vandaag is dit het clublied van de Engelse voetbalclub Liverpool. Je wandelt nooit alleen, ook als je dromen door elkaar geschud worden, zo klinkt het. Dit lied zou christenen én niet-christenen kunnen aanspreken. Het doet een beroep op onze medemenselijkheid.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
De terugkeer van de joden naar Israël en het feit dat zo goed als over de gehele wereld het evangelie is verspreid zijn meer teken van de laatste dagen, dan de Corona-crisis.