cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kerk corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 maart 2020 door Nienke Alblas

Eerste kerkdiensten in Noord-Brabant afgelast door coronacrisis: "Belangrijk om rust te bewaren en ernst van situatie in te zien"

Kerken in Noord-Brabant nemen de nodige maatregelen in de coronacrisis. Zo wordt er tijdens het heilig avondmaal niet meer gedronken uit één beker, maar uit losse plastic bekertjes. Twee evangelische gemeentes in Breda en Tilburg nemen in overweging of de samenkomsten door kunnen gaan. "Misschien moeten we een voet geven in plaats van een hand", stelt voorganger Rocco Rausch.

Update 12-3, 17:00: Het is inmiddels verboden om bijeenkomsten met meer dan 100 personen te houden. De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) raadt via Twitter aan kerkdiensten niet door te laten gaan. „Het is een advies, wij kunnen kerken niets verbieden”, zegt een woordvoerder van de PKN.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
Bij ons in Genderen waren op biddag zowel de schooldienst als de avonddienst in de Gereformeerde kerk al afgelast. Meerdere kerken in onze regio hebben hetzelfde gedaan. Het RIVM, de huisarts en de gemeente Altena hadden geadviseerd om groepscontacten te vermijden. Onze avonddienst werd nu een dienst via internet. De gemeente was gestimuleerd om mee te luisteren.Er was een organist in de kerk die de liederen speelde die anders gezongen zouden zijn en onze dominee heeft "gewoon" gepreekt. Dat dus in een verder lege kerk. Maar zo kan het dus ook!