cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. Raymond R. Hausoul
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

06 februari 2020 door Raymond R. Hausoul

Is er na de dood tóch hoop voor wie Jezus in dit leven verwerpt? In reactie op Thijs Amersfoort

Thijs Amersfoort gelooft in tegenstelling tot ikzelf dat mensen die Jezus verwerpen toch voor eeuwig zijn gered. In dit vervolgartikel gaat hij uitgebreid op mijn reactie in. Dat is fijn en kan in de verduidelijking van elkaars standpunten helpen. Graag reageer ik in een laatste reactie.

Heleen M. Keizer biedt een overzicht in het gebruik van de term in buitenbijbelse bronnen van Homerus tot de vroege tijd van het Hellenisme. In haar proefschrift geeft ze aan dat haar onderzoek een aanzet kan geven om na te gaan hoe het Nieuwe Testament en de kerkvaders αἰώνιος/aiōnios gebruiken (p.251). Beiden krijgen in haar verdiepingen namelijk weinig tot geen aandacht. In haar artikel vermeldt ze dat aan het begin, om duidelijkheid te scheppen in haar opzet (p.53-54). Heleen Keizer concentreert zich dus op het gebruik van αἰών/aiōn in andere contexten (o.a. Aristoteles, Plato, Philo, Septuaginta). Qua lexica is het goed te vermelden dat Apollonius Sophista geen algemeen Grieks woordenboek schreef, maar zich op het taalgebruik van Homerus richtte. Hesychius hield zich in latere tijden eveneens bezig met het gebruik van αἰών/aiōn in dezelfde tijdsperiode die Heleen Keizer onderzoekt.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Hel
- Zes redenen waarom de hel niet echt kan zijn
- Waarom ik niet geloof dat ongelovigen voor eeuwig verloren gaan
- Ds. Carmen Melissant ging anders naar de hel kijken: "God zal alles en iedereen herstellen"
- Zes redenen waarom de hel echt is
- Waarom dominee Den Butter niet zwijgt over hemel én hel
Meer over Hel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een uitstekende weerlegging van wat Thijs Amersfoort gisteren heeft geschreven. Wat waar LIJKT te zijn (als je Amersfoort moet geloven), blijkt helemaal niet waar te zijn.

Laat je niet bedriegen door zgn. redeneringen van aanhangers van de zeer geraffineerde alverzoeningsleer. Ze zijn zelf helaas ernstig misleid. Zie o.a. https://stichting-promise.nl/schriftgezag/alverzoeningsleer-een-zeer-geraffineerde-misleiding.htm

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify