cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

Auteur: Willem J. Ouweneel

Alcohol drinken als christen: wel of niet een goed idee?

Decennia geleden werd ik eens op een Amerikaanse luchthaven afgehaald door een evangelisch christen. Onderweg naar een bijbelconferentie stopten we om ergens te lunchen. Het was snikheet. Toen de goede man dan ook vroeg wat ik wilde drinken, zei ik in mijn onschuld: Een biertje!

Hij vertrok geen spier en bestelde het, maar later vertelde hij me dat hij wel door de grond had kunnen zakken van schaamte. Een christen die alcohol drinkt, en dat in het openbaar!! Tja, zo zijn veel Angelsaksische evangelische christenen. Ik reed eens met een Engelse vriend langs de beroemde Jamaica Inn in Cornwall (waar ik bijbellezingen hield) en stelde voor dat we daar eens een kijkje zouden nemen. Ook hij bestierf het bijna van schrik over zo’n onoirbaar voorstel… Maar ooit logeerde ik (ook weer voor bijbellezingen) bij een vriend in Manchester – een huisarts – die mij steeds vóór het avondeten ongevraagd een cream sherry bracht. Ik vroeg hem hoe zich dat verhield tot de andere Angelsaksische christenen die ik kende; zijn enige antwoord was: ‘Drink op, ’t is goed voor je.’

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Willem Ouweneel
- Wat kunnen evangelischen van de traditionele kerken leren?
- GerGem-predikanten bekritiseren aloude verzoeningsleer (maar vergeten in de spiegel te kijken)
- De rijkdom van de Psalmen: denk aan Israël en er gaat een wereld voor je open
- Waarom ik als niet-gereformeerde wél blij ben met de Dordtse Leerregels
- Slavernij in de Bijbel: een excuus voor het tot slaaf maken van zwarten?
Meer over Willem Ouweneel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

a
Mooie uitleg Willem, ik ga zo een lekker flesje Merlot kopen voor bij de pasta vanavond!! Kaarsje erbij en natuurlijk Efi....Wat is het leven toch mooi en wat is het genieten met de Heer in je leven!! Dankbaar!!