cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Abu Bakr
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

14 december 2018 door Jeffrey Schipper

Abu Bakr haatte christenen en wil nu het Evangelie verspreiden onder moslims

Hij had een bloedhekel aan christenen. “Normaal gesproken zou ik nooit met een christen in gesprek gaan en hen in elkaar slaan,” vertelt Abu Bakr. Momenteel wordt hij op een Nigeriaanse Bijbelschool opgeleid om als zendeling of pastor het Evangelie te delen in het islamitische noorden. Hoe kwam Abu Bakr tot het besluit om christen te worden? En wat drijft hem? CIP.nl sprak hem in samenwerking met SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk).

We ontmoeten Abu Bakr op de plek waar het grootste deel van zijn leven zich momenteel afspeelt: de Bijbelschool in Jos, in de staat Plateau. Voordat hij daar kwam was Abu Bakr actief op een speciale discipelschapstraining waar mensen met een islamitische achtergrond de basics van het christelijk geloof leren. Daar komen vragen over wie Jezus is en het vaderhart van God aan de orde. De Bijbelschool is een soort vervolgtraject waar Abu Bakr wordt voorbereid op een leven als evangelist of pastor in Noord-Nigeria.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

CIP in Nigeria
- Hoe het leven van Gyang in één nacht veranderde in een hel
- Abdul vermoordde tientallen christenen: "In een droom zag ik het kruis van Jezus"
- Bijbelleraar ziet wonderen in Nigeria: "Boko Haram is een zegen voor ons land"
- Bijpraten met Habila: "Christenen wilden mijn auto in de fik steken"
- John ging stiekem naar de kerk: "In de moskee werd haat gepredikt en in de kerk liefde"
Meer over CIP in Nigeria »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Citaat: Later ontmoette de pastor de vader van Abu Bakr in de lokale supermarkt. ‘Gisteren was je zoon in de kerk,’ vertelde de voorganger. Hij vertelde vervolgens dat Abu Bakr zich heeft bekeerd tot het christendom.Gezien afval van de islam leidt tot represailles, kan ik maar moeilijk het gedrag van die christelijke voorganger plaatsen.