cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Kees Kant
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

16 juli 2018 door Jeffrey Schipper

"Focus op ‘Jezus en mijn ziel’ doet Gods plan met Israël tekort"

“Israël is geen hobby van een groep christenen, maar een wezenlijk onderdeel van Gods plan met deze wereld,” vertelt ds. Kees Kant. Sommige christenen spreken zo min mogelijk over Israël omdat het een splijtzwam met zich mee kan brengen. Kant doet daar niet aan mee en legt uit waarom hij dolgraag over de betekenis van het Joodse volk in Gods plan met deze wereld spreekt.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Israel
- Vijf misverstanden van christenen over joden
- Jeannette woont in Jeruzalem: "Het was mijn vriend én Israël, of geen van beide"
- Deze 5 profetieën van Jezus over Israël zijn uitgekomen
- Ds. Willem Glashouwer: "Jeruzalem is nog steeds bezet gebied"
- Ds. Kees van Velzen ergert zich aan anti-Israëlpolitiek: "Geen plek op aarde waar Palestijnen het beter hebben dan in Israël"
Meer over Israel »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Fijn dat ds. Kant het opneemt voor Israel! Ik vind het een gebrek dat Israel niet in onze belijdenisgeschriften voorkomt. Het handelen van God met Zijn volk wordt aan ons ten voorbeeld gesteld, wat ons eigen leven betreft. Zoals zij Gods verbond met hen niet konden houden, kunnen wij het ook niet. Israel en wij hebben daarom Yeshua nodig. En nadat het in orde is tussen jezus en jouw ziel, kan het eigenlijk niet anders of je moet ook oog krijgen voor Gods volk en land. Helaas is men soms hierin ook weer doorgeschoten.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify