cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Remco de Zwart-Elsbeth Gruteke-Anne Borkent
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2022 door Jeffrey Schipper

Kees Kraayenoord kiest voor sabbatical: goed idee? Drie voorgangers reageren

“Ik wil een periode aan de voeten van Jezus zitten. Dat doe ik weleens, bijna dagelijks. Maar nu voor een langere tijd ontdekken wie ik ben, wat roeping is en wat God voor me heeft in de jaren die voor me liggen”, stelde Kees Kraayenoord onlangs. Vorige week werd bekend gemaakt dat hij zich tijdelijk terugtrekt als kerkleider bij Mozaiek0318 voor een sabbatical. Een goed idee van Kraayenoord? En wat kunnen collega’s van deze beslissing leren? CIP.nl sprak met drie voorgangers die leiding geven aan een kerkelijke gemeente.

Veel christenen vinden de beslissing van Kraayenoord moedig. Wat vindt u van zijn sabbaticalbesluit?
“Als predikant in de PKN heb ik toen ik werd bevestigd als predikant, en iedere keer als ik intrede doe in een nieuwe gemeente, beloofd om mij te voeden met het woord van God en te volharden in gebed”, maakt dominee Elsbeth Gruteke, voorganger van de protestantse Kruiskerk uit Huizen, duidelijk. “Dat betekent dat ik als voorganger, naast al het werk in de gemeente, de taak heb mijn eigen geestelijke leven, mijn relatie met God en met Jezus, te onderhouden. In de drukte van het werk komt dat als eerste onder druk te staan. Belangrijke vragen over je roeping, over waartoe God je roept stel je dan niet meer. Dat Kees er nu voor kiest om dat wel te doen is heel verstandig, en noodzakelijk. Ik kan niet in zijn hart en ziel kijken maar ik vermoed dat hij daarmee antwoord geeft op een verlangen dat God in zijn hart legt.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Ik kan cip niet openen of het gaat over de sabbatical van Kees Kraayenoord. De man moet er wel erg slecht aan toe zijn.........