cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
gert-jan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 september 2019 door Patrick Simons

Gert-Jan van Heugten blijft geloven in jonge aarde: "Anders kunnen we de Bijbel niet meer vertrouwen"

Bij het televisieprogramma 'Andries en de wetenschappers' vertelde de Amerikaanse klimaatwetenschapper Katharina Hayhoe hoe ze haar geloof met de wetenschap combineerde. Ze stelde daarin onder andere dat er geen enkel wetenschappelijk bewijs is dat de aarde slechts 6000 jaar bestaat en dat kerken hierover liegen tegen jongeren. Gert-Jan van Heugten, auteur van 'Hoe zit het met de ouderdom van de aarde?' is het daar echter niet mee eens. Hij reageert tegenover CIP.nl.

"Ze kent de argumenten van een jonge aarde nauwelijks", is de eerste reactie van Van Heugten op Katharina Hayhoe. "Dat concludeer ik aan de hand van de uitspraken die ze doet over de dinovoetsporen. Het is overigens niet zo dat dit argument helemaal geen hout snijdt. Ik noem het ook in mijn boek. Maar het is niet het belangrijkste argument. Er zijn grote creationistische organisaties die dat argument bewust niet gebruiken als bewijsmateriaal. Dat Hayhoe het noemt is eigenlijk een soort van stropop opwerpen. Ze pakt iets dat helemaal niet geleerd wordt en haalt dat dan vervolgens onderuit."

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier voor meer informatie over 'Hoe zit het met de ouderdom van de aarde?'

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Het lijkt me niet echt dat de precieze leeftijd van de aarde een voorwaarde is voor de Bijbelse waarheid. Ik lees / interpreteer de Bijbel ook zo als Gert-Jan m.b.t. jonge oudheid, maar om nou te stellen als de aarde ouder zou zijn de hele Bijbel instort en God niet de Weg en de Waarheid is. De Bijbel is niet bedoeld als wetenschappelijk boek maar als Boek waarin God Zichzelf openbaart. Ik heb meer moeite met het macro-evolutie: veel moeilijker te combineren met christen zijn: zondeval etc is dan probleem.