cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Maarten Thé
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

02 mei 2023 door Redactie

Terugluisteren: het indrukwekkende levensverhaal van Maarten Thé

Maarten Thé had een mooie droom: operatieassistent worden. Dat plan moest hij noodgedwongen opgeven. Door een netvliesloslating wordt hij namelijk langzaam blind. Juist in dit lijden ontmoette hij God, zo vertelde hij onlangs in gesprek met Groot Nieuws Radio.

In zijn strijd, heeft het geloof van Maarten wel eens aan een zijden draadje gehangen: “Er waren momenten dat ik dacht: ‘Wil ik wel zo leven?’ Het beeld dat ik van God had, kwam erg onder vuur te staan. Dat is echt een worsteling geweest. Ik had altijd het beeld dat God geneest. Ik bad het kalk van de muren af, maar het leek alsof ik sprak tegen een koperen hemel. Dat doet echt wel wat met mijn godsbeeld.”

“Het lijden is er nog steeds en het wordt alleen maar erger. Ik heb helemaal geen succesverhaal en het is verschrikkelijk wat mij nu toe wachten staat. Maar toch heeft er verandering plaatsgevonden. Ondanks dat lijden mocht ik zien dat Jezus bij uitstek daar een weg in gaat. Hij rekent af met het lijden.”

Beluister het volledige gesprek:

Bekijk ook zijn gesprek in 2021 bij Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen