cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jacques Brunt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 maart 2023 door Redactie

Jacques Brunt deelt videoboodschap over spectaculaire verkiezingsuitslag: "Ons land is losgeslagen"

De Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen zijn net achter de rug en hebben geresulteerd in een enorme overwinning voor de BBB (BoerBurgerBeweging). De partij van Caroline van der Plas behaalde liefst zeventien zetels. De burger lijkt een signaal afgegeven te hebben aan de coalitiepartijen die ook allemaal zetelverlies leden. Ook de bekende christelijke spreker Jacques Brunt behandelt de verkiezingsuitslagen. Dat doet hij in een nieuwe aflevering van de serie Levenslicht: "Want alleen het geloof in en gehoorzaamheid aan het Woord van God zal werkelijk uitkomst bieden."

"Het zal je niet ontgaan zijn dat Nederland de afgelopen week gekozen heeft. Nederland lijkt af te reken met de gevestigde partijen, of om de woorden van een politiek leider te gebruiken: 'De coalitie heeft een forse draai om de oren gekregen." Het is een uiting van ontevredenheid en onrust onder de Nederlanders", zegt Brunt. "Die onrust wordt mede veroorzaakt door een gebrek aan controle en zekerheid over de toekomst. Als ik persoonlijk de verschillende ontwikkelingen in ons land en onze maatschapij op me in laat werken, ben ik er eerlijk gezegd ook niet zo gerust op. Enerzijds maakt het mij bezorgd en anderzijds maakt het me ook heilig verontwaardigd.

"Ook op moreel gebied is ons land volledig losgeslagen, denk alleen maar aan de heersende gedachten over abortus, euthanasie en de totale gendergekte"

Om maar wat te noemen: veel mensen kunnen de sterk gestegen prijzen van voedsel, energie en verzekeringen bijna niet meer betalen", zijn voorbeelden die Brunt aandraagt. "Ze moeten hun uiterste best doen om de eindjes aan elkaar te knopen. Boerenbedrijven worden kapotgemaakt en vissers worden gedwongen om hun kotten naar de sloop te brengen. We komen met elkaar uit een coronacrisis waar de gevolgen van de maatregelen gevoeld worden tot op de dag van vandaag, niet in de laatste plaats als het gaat om de vaccinaties. Ook op moreel gebied is ons land volledig losgeslagen, denk alleen maar aan de heersende gedachten over abortus, euthanasie en de totale gendergekte.

Het ergste is dat diverse christelijke partijen, net als veel kerken trouwens, gewoon in de gendergekte mee lijken te gaan. Dat is buitengewoon zorgelijk. De uitslag van de verkiezingen maakt veel openbaar. Helaas zien we geen terugkeer tot de God van Abraham, Izak en Jacob. Sterker nog: de Bijbelse principes worden massaal aan de kant geschoven. Als christenheid mogen we wel ons verootmoedigen en biddend tot God uitroepen de woorden uit Jeremia 22 vers 29: 'Land, land, land, hoor Het Woord van de Heer'. Want alleen het geloof in en gehoorzaamheid in het Woord van God zal werkelijk uitkomst bieden in deze crisis.

Misschien zeg je wel: 'Ik word niet echt vrolijk van deze booschap, heb je nog een bemoedigend woord?' Nou ergens begrijp ik die opmerking wel, maar laten we als christenen niet onze kop in het zand steken. De ontwikkelingen die ik zojuist schetste, zuig ik niet uit mijn duim. Het is de werkelijkheid.

"De ontwikkelingen in ons land en ook in de politiek kunnen we ervaren als sterke legers die ons willen overweldigen, ontmoedigen en geestelijk lam willen leggen"

De afgelopen dagen werd ik sterk bepaald bij de indrukwekkende geschiedenis over de profeet Elisa en zijn knecht. Je kunt erover lezen in 2 Koningen 6. Elisa bevond zich in een moeilijke situatie nadat hij het leger van Israël een waardevol advies had gegeven. Daarop besloot de koning van Syrië Elisa gevangen te nemen. Hij stuurde een leger naar de stad waar de profeet verbleef. In het holst van de nacht omsingelden de Syrische soldaten deze stad, en toen de knecht van de Elisa vroeg in de ochtend wakker werd en naar buiten ging, zag hij zich omringd door het leger van de Syriërs. In paniek riep hij naar zijn meester: 'Wat moeten we doen?'

Wat lezen we dan in 2 Koningen 6 vers 15 tot 17? 'En Elisa zei tegen hem: 'Wees niet bevreesd, want die bij ons zijn, zijn meer dan die bij hen zijn. En vervolgens bad de profeet: Heer, opent toch zijn ogen, zodat hij ziet. En de Heer opende de ogen van de knecht zodat hij zag, en zie de berg was vol paarden en strijdwagens van vuur rondom Elisa.' Wij hebben niet zo snel te maken met een fysiek leger dat ons te pakken wil nemen, maar wij hebben vijanden in de vorm van geestelijke machten die ons willen verleiden met onreinheid, wereldse lusten en moedeloosheid. De ontwikkelingen in ons land en ook in de politiek kunnen we ervaren als sterke legers die ons willen overweldigen, ontmoedigen en geestelijk lam willen leggen. Maar besef wat er staat geschreven in Efeze 6:12: 'Want we hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten.'"

Benieuwd naar de volledige bijdrage van spreker Jacques Brunt? Bekijk dan hieronder de video terug. Benieuwd naar eerdere afleveringen uit de serie Levenslicht? Neem dan een kijkje op het YouTube-kanaal van Jacques Brunt.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Wat we nodig hebben... is een eenvoudig en oprecht Geloof in de Schepper en Verlosser van hemel en aarde.

Geloven als een kind.

En op ALLE gebied gaan leven voor de HEERE God.

Rekening gaan houden met al Zijn Geboden en Voorschriften.

Joh. 3:21 Maar die de waarheid doet komt tot het licht ( Statenvertaling )

Maar wie Gods wil doet, komt tot het licht. ( vertaling Het Boek )