cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
podcast Israël en de Bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

24 maart 2023 door Redactie

In gesprek over Mattheüs 24: Pas op voor de valse messias

De Heere Jezus begint zijn eindtijdrede in Mattheüs 24 met een waarschuwing: "Pas op dat niemand u misleidt". Gaat dat over de misleiding die we vandaag om ons heen zien? Daarover gaan Christian Stier en David van Wijck in gesprek. In een podcastserie van Israël en de Bijbel gaan ze een-op-een in gesprek over Mattheüs 24 en de Joodse context.

Beluister en bekijk deel 4 en klik hier voor de volledige serie in deze playlist:

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Een interessante podcast. Inderdaad zijn er binnen het (ultra)orthodoxe jodendom veel substromen. Zorgwekkend is het fenomeen van de rebbe die afgodisch vereerd wordt, zelfs na hun dood. En juist in het ultraorthodoxe Jodendom is het gevaar groot dat zij in een valse Messias kunnen gaan geloven.

De valse Messias kan alleen goed worden ontmaskerd als men een helder beeld heeft van de ware Messias: Jezus Christus. Vgl. met een bankbiljet. Een vals biljet kan men pas herkennen als men een precies beeld heeft van hoe de echte Messias eruit ziet.