cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Lamar Johnson - CBS
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

24 februari 2023 door Patrick Goede

Man die onterecht veroordeeld werd voor moord na 28 jaar vrijgelaten: "God doet de dingen op Zijn tempo"

Lamar Johnson (50) liep vorige week als vrij man de rechtszaal in Missouri uit na een uitspraak van rechter David Mason. De rechter vertelde te handelen na “duidelijk en overtuigend bewijs” van twee getuigen over de onschuld van Johnson, dat meldt Het Laatste Niews.

Johnson werd tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld voor de moord op Marcus Boyd in 1994 maar is de moord altijd blijven ontkennen. Johnson was zichtbaar ontroerd door de uitspraak en zijn aanhangers begonnen te juichen en applaudisseren. “Dit is overweldigend,” reageerde hij.

Tijdens de zitting werd kritiek geleverd op het kantoor van de procureur-generaal van de staat, die erop aandrong Johnson in de gevangenis te houden. Het kantoor “hield nooit op te beweren dat Lamar schuldig was en vond het gemakkelijk om hem in de gevangenis te laten wegkwijnen en sterven”, klonk het bij de advocaten van Johnson.

Erika Barrow, Lamar Johnsons vriendin, reageerde in tranen bij de uitspraak. “Ik had niet gedacht dat het zo lang zou duren, maar God doet de dingen op zijn eigen tempo. Het maakt niet uit, hij is vrij”, klinkt het na afloop van de zitting.

Veranda
Erika Barrow, Lamar Johnsons vriendin, reageerde in tranen bij de uitspraak. “Ik had niet gedacht dat het zo lang zou duren, maar God doet de dingen op zijn eigen tempo. Het maakt niet uit, hij is vrij”, klinkt het na afloop van de zitting.

Johnson werd onterecht veroordeeld voor de moord op Marcus Boyd in 1994 meldt HLN, hij kreeg een levenslange gevangenisstraf. Boyd werd door twee gemaskerde mannen doodgeschoten op de veranda van Lamar Johnson, die herhaaldelijk verklaarde dat hij niet thuis was toen de aanval plaatsvond.

Rechter Mason maakte Johnsons veroordeling ongedaan nadat een getuige zijn verklaring had herroepen en een gevangene had bekend dat hij Boyd had neergeschoten met een andere verdachte, Phil Campbell. Die laatste pleitte in het eerste proces schuldig aan een verminderde aanklacht, waarvoor hij zeven jaar gevangenisstraf kreeg.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify