cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Phil and Lucinda Dooley
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 februari 2023 door Patrick Goede

Phil en Lucinda Dooley nieuwe leiders Hillsong Church wereldwijd

Twaalf maanden nadat ze aangesteld werden als interim global senior pastors van Hillsong Church, zijn Phil en Lucinda Dooley benoemd als vast voorgangersechtpaar van de wereldwijde megakerk. Ze kwamen in deze positie terecht na het aftreden van oprichter Brian Houston. Ze worden door het bestuur “volgelingen van Jezus genoemd die de Heer van ganser harte volgen", dat meldt de Christian Post.

“Phil en Lucinda zijn opgegroeid in onze kerk. Ze hebben veel rollen vervuld, als jeugdpastors, aanbiddingsleiders en in de pastorale hulpverlening. Gedurende de laatste 14 jaar hebben ze hun leven toegewijd aan het vestigen en bouwen van een bloeiende kerk in Zuid-Afrika”, zei voorzitter van de Hillsong Church Global Board, Stephen Crouch, alvorens de gemeente een zegenbede uitsprak over het paar.

“Wij geloven, dat is de overtuiging van het wereldwijde bestuur, dat ze de geest van leiderschap in hun leven hebben gekregen. En naarmate wij ze beter zijn gaan zien en naarmate jij ze beter bent gaan zien, kun je merken dat ze de Heer van ganser harte volgen. Dat ze volgelingen van Jezus zijn", vervolgde Crouch.

“Het bestuur erkent dat ze duidelijk door God geroepen zijn. En van hun kant weet ik dat ze zeer toegewijd zijn aan hun roeping”, voegde hij eraan toe. "Ik geloof dat ze deze kerk genadevol en wijs zullen leiden."

Ontslag
Brian Houston nam op 23 maart 2022 formeel ontslag als wereldwijde senior pastor van Hillsong Church, na onthullingen dat twee vrouwen de afgelopen 10 jaar ernstige klachten over wangedrag  tegen hem hadden ingediend.

Houston, die in Australië strafrechtelijke aanklachten voor het verhullen van seksueel misbruik van minderjarigen aanvecht, heeft sindsdien de schuld bij het kerkbestuur gelegd voor zijn abrupte aftreden. Hij had gehoopt dat ze zijn lastige positie en de immense druk waar hij onder stond beter hadden begrepen en zijn ontslag zouden hebben geweigerd. 


Brian Houston
- 'Klokkenluidersrapport': Hillsong Church brengt megabedrag in rekening bij Compassion
- Brian Houston ziet vader als 'seriepedofiel' en zou met de kennis van nu anders hebben gehandeld
- Hillsong-oprichter Brian Houston biedt excuses aan: "Ik heb jullie ontzettend in de steek gelaten"
- Hillsong kondigt financiële hervormingen aan; bevriende kerken betaalden 100.000 dollar abonnementskosten
- Afgetreden pastor Brian Houston voor het eerst weer op het podium: "Ik heb nog zoveel meer te geven"
Meer over Brian Houston »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

“Het bestuur erkent dat ze duidelijk door God geroepen zijn. En van hun kant weet ik dat ze zeer toegewijd zijn aan hun roeping”, voegde hij eraan toe. "Ik geloof dat ze deze kerk genadevol en wijs zullen leiden."Een vrouwelijke senior pastor is eerder een daad van rebellie naar God. Laat staan dat Hij ze hiertoe oproept.