cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Samuella
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 januari 2023 door Redactie

Compassion verandert het leven van arme kinderen als Samuella: "Ik werd toegelaten op een privéschool"

"We krijgen eten, schoolgeld, ze betalen onze ziekenhuisrekeningen en ze geven ons een plek om naartoe te komen en plezier met elkaar te hebben", zegt de 14-jarige Samuella uit het Ghanese Medina. Samuella is één van de kinderen die geholpen wordt door het Compassion-project en zo een toekomst geboden wordt. In een video van diezelfde organisatie vertelt Samuella welk verschil het werk van Compassion ter plekke maakt. 

“Wij die naar een Compassion-project kunnen gaan, hebben het geluk dat we vaak hulp krijgen. Zo krijgen we eten en schoolgeld en betalen ze onze ziekenhuisrekeningen. Ook is er voor ons een plek waar we naartoe kunnen om plezier met elkaar te hebben", vertelt Samuella. "Het helpt de zorgen van onze ouders te verlichten. Het is op dit moment voor veel mensen moeilijk, maar Ghanezen kunnen nog lachen en we helpen elkaar."

"Ons land staat bekend om het goud en de cacao die gebruikt wordt voor het maken van chocola", vertelt Samuella verder. "Ghana is de op één na grootste cacaoproducent ter wereld en we hebben de beste Jollof-rijst. De laatste tijd hebben veel mensen het echter financieel moeilijk. De economische situatie van mijn land wordt met de dag moeilijker en moeilijker. Het begint het dagelijks leven van velen te beïnvloeden. Als de je de radio of de televisie aanzet, of zelfs op de markt, is dat het enige waar mensen over praten.”

“Nu je het één en ander over mijn land weet, vertel ik je graag over mezelf en mijn ervaringen in het afgelopen jaar. Eén van de mooiste dingen die Compassion gedaan heeft is dat ze mijn ouders helpen om mij naar school te laten gaan en dat ze ons eten en drinken geven. Toen ik klaar was met mijn examens, was ik niet zo zeker van mijn cijfers. Ik sprak met de projectdirecteur en zij zorgde ervoor dat ik toegelaten werd op een privéschool. Dat is het grootste dat Compassion voor mij en mijn familie gedaan heeft. Ik bid dat God Compassion en mijn sponsor zegent. Ik ben heel erg dankbaar”, zegt een stralende Samuella ten slotte. 

Het verhaal van Samuella is in onderstaande video van Compassion terug te zien.

Neem een kijkje op de site van Compassion

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen