cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. M. Messemaker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 november 2022 door Jeffrey Schipper

HHK bezint zich op nieuwe Bijbelvertaling: goed idee? Ds. Messemaker antwoordt

“Ik vind het geweldig dat de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) zich bezint op een begrijpelijkere Bijbelvertaling. Het laat zien dat de taal van de Statenvertaling steeds problematischer wordt als het gaat om het begrijpen van Gods Woord. Daarom vind ik het geweldig dat die bezinning er is en serieus wordt opgepakt”, vertelt ds. M. Messemaker in de Cvandaag podcast.


Naast het steken van de loftrompet plaatst de predikant echter ook een kanttekening: “Tegelijkertijd is het de vraag of ieder kerkverband straks een eigen Bijbelvertaling heeft. Zijn er andere alternatieven mogelijk? Ik zou het geweldig vinden als er binnen de HHK bijvoorbeeld contact wordt gezocht met de Stichting Herziene Statenvertaling. Dat is een prachtige vertaling, waar men misschien op mag meeliften. Vergeet niet: een Bijbel vertalen kost heel veel tijd. Daar heb je niet alleen theologen maar ook taalkundigen voor nodig. Dit hele proces gaat veel tijd en geld kosten. Is dat verantwoord? Dat vraag ik mij serieus af.

Op de eerstvolgende synodevergadering, in maart, zal door een werkgroep van de HHK een nader uitgewerkt voorstel gepresenteerd worden. “Misschien komt er wel iets heel moois uit dit bezinningsproces en raken kerken en christenen bij elkaar aan. Wie weet!”

Beluister het volledige fragment vanaf minuut 15:45

- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de Cvandaag podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Zo lang als er nog honderden volken zijn zonder een enkele bijbelvertaling is het een schande als er nu weer sprake is van een nieuwe vertaling speciaal voor de HHK, terwijl we ook de Herziene Statenvertaling hebben (o.a.).