cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ex transgender
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 augustus 2022 door Patrick Goede

Ex-trans-tiener deelt hartverscheurend getuigenis: "Ik begreep echt niet alle gevolgen"

Chloe Cole (17) liet als jonge tiener beide borsten afzetten in haar verlangen om zich te transformeren tot jongen. Ze steunt nu echter een zorgverzekeringswet in Florida, die financiële dekking weigert voor het toepassen van verschillende interventies om transgenders te helpen hun gewenste identiteit te bereiken. "Ik kan geen borstvoeding meer geven aan toekomstige kinderen", vertelde Chloe tijdens een hoorzitting.

De regel zou voorkomen dat mensen met een laag inkomensverzekering hormoontherapie en puberteitsremmende medicijnen kunnen krijgen, meldt CBN News. Voorstanders beweren dat er geen bewijs is dat deze procedures veilig zijn. Ze betwisten ook het idee dat deze diensten medisch noodzakelijk zijn.

Cole sprak tijdens een rumoerige hoorzitting op vrijdag, temidden van aanhangers en tegenstanders van de regel, deelde haar tragische verhaal en legde haar inspanningen uit om over te stappen naar een leven als man, deze inspanningen begonnen al toen ze pas 13 was.

Sindsdien is ze van koers veranderd en probeert ze naar verluidt anderen te helpen de verwarring te zien waarmee ze geconfronteerd werd en de resterende pijn. "Ik begreep echt niet alle gevolgen van de medische beslissingen die ik nam," zei ze. "Ik was niet in staat om het te begrijpen."

Cole nam testosteron en medicijnen die de puberteit blokkeren en onderging zelfs een operatie om haar borsten te verwijderen, waarbij ze het panel vertelde hoe haar acties tussen de leeftijd van 13 en 16 in sommige opzichten onomkeerbaar waren.

Ze zei verder dat ze besefte dat ze op een pad was beland dat ze niet had moeten gaan, maar dat het te laat was om sommige van haar acties te veranderen. Nu vraagt Cole zich af of ze kinderen zal kunnen krijgen en worstelt ze met het besef dat ze nooit borstvoeding zal kunnen geven.

"Ik weet niet of ik in staat zal zijn om een kind volledig te dragen, en ik loop mogelijk een verhoogd risico op bepaalde vormen van kanker, voornamelijk baarmoederhalskanker. En omdat ik mijn borsten niet heb kan ik geen borstvoeding geven aan toekomstige kinderen."

Ze vervolgde: "Dat besef was eigenlijk een van de belangrijkste dingen die ertoe leidden dat ik me realiseerde dat dit niet het pad was dat ik had moeten nemen." Bekijk het volledige verslag van Chloe's hoorzitting hier.

Twee maanden geleden sprak Ben Shapiro met Helena Kerschner (23) die vanaf haar 18e aan hormoonbehandelingen begon. Bekijk haar bijzondere getuigenis in onderstaande video.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Hier zien we de bedroevende gevolgen van de waanzin van de genderideologie. Laten we ons aan Gods scheppingsorde houden. Hij weet wat het beste voor ons is.