Kapelaan ontslagen en op anti-terrorismelijst gezet na verzet tegen LHBTI-ideologie
Een kapelaan van de Church of England is ontslagen door de school waar hij werkte. De man werd zelfs op een anti-terrorismelijst geplaatst omdat hij in verzet kwam tegen een anti-pestcampagne op de school met een dubbele agenda. De campagne was namelijk niet alleen gericht tegen pesters maar beweerde ook dat "heteronormativiteit kapot moest". Kapelaan Bernard Randall zegt volgens Christian Today dat dit "veel te ver gaat".
De school in het Verenigd Koninkrijk had onder meer LHBTI-activist Elly Barnes uitgenodigd, oprichter van Educate & Celebrate een LHBTI-stichting die als doel heeft een nieuwe methodiek tegen pesten aan de man te brengen op scholen.
De activisten droegen de staf van de school echter op om hen na te zeggen met de leus "smash heteronormativity", wat dus zoveel betekent als "maak heteronormativiteit kapot". Ze zeiden ook dat de Britse wet negen categorieën beschermde waaronder gender en genderidentiteit. Maar Randall merkte op dat dit volgens hem niet waar was en zei hen dat de LHBTI-ideologie dit mensen wilde doen geloven.
Vanwege die verborgen agenda van de campagne vroegen sommige studenten aan de kapelaan om dit onderwerp aan te kaarten tijdens de kerkdienst waarin hij zou voorgaan op school. Nadat de kapelaan de studenten in de leeftijd van elf tot zeventien jaar daar had verteld dat ze "niet verplicht waren om een ideologie te omarmen waar ze het niet mee eens waren" en dat ze hun eigen keuzes konden maken op het gebied van sekse en genderidentiteit, werd hij de laan uitgestuurd en aan het anti-terrorismeprogramma van de overheid doorgegeven.
Randall bood hen tijdens die dienst namelijk ook de christelijke ethiek op het gebied van seksualiteit aan, dat het huwelijk bedoeld is voor een man en een vrouw. Maar belangrijker nog, hij gaf hen ook mee om respect te hebben voor mensen met een andere opvatting op dit punt.
Randall: "Ik werd op het matje geroepen voor iets wat ik alleen maar kan omschrijven als 'een kruisverhoor'. Ik werd geschorst en ik werd ontslagen vanwege grof wangedrag, terwijl ik precies deed wat er in mijn functieomschrijving stond."
Hij vervolgt: "Ik zie mezelf toch graag als iemand die voor rede vatbaar is. Als Westerse landen niet in staat zijn om de religieuze vrijheid van hun burgers te beschermen dan is er ook geen enkele reden om naar andere landen te wijzen en te zeggen dat ze moeten stoppen met het vervolgen van religieuze minderheden. Dat is totaal niet geloofwaardig meer."
Randall noemt het 'marxistisch gedachtegoed' dat nu de kop opsteekt. "Ze zien wat wij als religie zien, als opium voor het volk, een soort valse staat van bewustzijn, ze hebben het gevoel dat ze ons moeten opvoeden met de waarheid."
Volgens Randall loopt iedereen die al tevreden is met zijn eigen religieuze overtuigingen en die niet wil worden 'opgevoed' het gevaar om buiten de boot te vallen. "Het is een zeer totalitair systeem." De kapelaan noemt het 'de zachte versie' van het totalitaire systeem dat je in China terugziet. "Maar het verschil tussen die twee vormen is misschien niet zo groot als je zou willen geloven."
Praatmee