cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Brian Houston
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2022 door Patrick Goede

Hillsong-oprichter Brian Houston biedt excuses aan: "Ik heb jullie ontzettend in de steek gelaten"

Oprichter van Hillsong, Brian Houston, heeft daags nadat hij ontslag nam bij de kerk zijn excuses aangeboden. "Lieve kerk, laat ik beginnen met de woorden die ik het liefste wil en moet zeggen - het spijt mij heel erg", begint Houston zijn e-mail aan de leden van de kerk. 

"Voor de mensen die direct geraakt zijn door mijn handelen, het spijt mij zo dat ik je  pijn heb gedaan", vervolgt Houston. Daarna richt Houston zich tot zijn familie en in het bijzonder zijn vrouw Bobbie: "Het doet mij pijn om jouw hart te zien breken."

Dan richt hij zich opnieuw tot de leden van de kerk. "Ik heb jullie zo ontzettend in de steek gelaten en zeggen dat ik hier spijt van heb zal nooit voldoende zijn om mijn verdriet hierover uit te drukken. Hoe leeg het ook mag klinken, ik geloof dat ik de pastor was die jullie geloofden dat ik was. Onvolmaakt en gebrekkig, maar oprecht gepassioneerd over God, mensen, roepingen en het leven. Ik ben vastberaden om mijn fouten mijn identiteit niet te laten bepalen."

Alcohol
Houston zegt verder dat dit niet de manier was waarop hij zijn afscheid altijd voor zich zag. Hij merkt verder nog op dat mensen hem altijd vroegen hoe hij toch steeds maar weer om kon gaan met de druk van de megakerk en de persoonlijke schermutselingen rond het seksuele misbruik van zijn vader. Houston: "En nu weten we het antwoord. Ik ben daar helemaal niet goed mee omgegaan. Ik zal je eerlijk zeggen dat alcohol geen goede vriend voor mij is geweest en dat ik vastbesloten ben om dat achter mij te laten."

Eternity News plaatste de volledige e-mail van Brian Houston met excuses aan zijn kerk hier.

Houston nam vorige week ontslag als global senior pastor van Hillsong. Dit deed hij nadat naar buiten was gekomen dat hij zich ongepast had gedragen in de richting van twee vrouwen. Houston is daarnaast in afwachting van een rechtszaak voor het mogelijk verhullen van seksueel misbruik door zijn vader.


Hillsong Church
- Waarom ik geen spijt heb van mijn jaren bij Hillsong
- Hillsong kondigt financiële hervormingen aan; bevriende kerken betaalden 100.000 dollar abonnementskosten
- 'Klokkenluidersrapport': Hillsong Church brengt megabedrag in rekening bij Compassion
- Hillsong-directeur zegt dat misbruik door vader Brian Houston niet werd gemeld omdat het geen 'actuele kwestie' was
- Hillsong-oprichter Brian Houston reageert op ontslag: "Ik ben niet verslaafd aan alcohol of medicatie"
Meer over Hillsong Church »

Brian Houston
- Brian Houston ziet vader als 'seriepedofiel' en zou met de kennis van nu anders hebben gehandeld
- Afgetreden pastor Brian Houston voor het eerst weer op het podium: "Ik heb nog zoveel meer te geven"
- Brian en Bobby Houston bieden na verkoop van hun huis nu ook inboedel online te koop aan
- Phil en Lucinda Dooley nieuwe leiders Hillsong Church wereldwijd
- Acht personen getuigden tegen Hillsong-oprichter Brian Houston in rechtszaak
Meer over Brian Houston »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het laat mij opnieuw zien dat een niet genezen kwetsbaarheid het verloop van een bediening kan beïnvloeden. Het zijn de gaten in de muur van je jeugd die nooit zijn gedicht. Hiernaast het potentiele gevaar dat een van oorsprong geestelijke bediening en zalving, kan veranderen in een megabedrijf met een CEO status. Als het vuur van het begin is verflauwd en de vergadering begint zonder een zegen te vragen, zijn we aardig op weg in onze eigen bubbel. HIJ is en blijft de Zegengever!