cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mozambique
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 december 2021 door Patrick Goede

Islamitische terroristen onthoofden pastor in Mozambique en dwingen vrouw hoofd naar politie te brengen

In Mozambique hebben aan IS gelieerde terroristen een pastor onthoofd en vervolgens zijn vrouw gedwongen om het hoofd naar het politiebureau te brengen. De Zimbabwe Daily Mail maakt melding van de moord: "Aan IS gerelateerde verdachten hebben een pastor onderschept die op het land werkte, ze onthoofden hem, gaven zijn hoofd aan zijn vrouw en droegen haar op de autoriteiten in te schakelen."

Volgens andere bronnen werden eerder deze maand ook al vrouwen en meisjes ontvoerd en verkocht aan buitenlanders. Vorige maand werden er daarnaast al meer dan 50 mensen door moslimterroristen onthoofd. 

Volgens de regering zou het aantal slachtoffers door IS-jihadisten het afgelopen jaar wel zijn afgenomen. Volgens de Verenigde Naties zijn er sinds 2017 echter al 750.000 inwoners van Mozambique beschadigd door het werk van IS. Op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors staat Mozambique op plek 45.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Kan het nog duivelser? Gelukkig is er nog een Rechter die al het onrecht eens zal rechtzetten!