cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
menora kruis bijbel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2021 door Redactie

Joodse Raad wacht op reactie Zweedse Kerk na "anti-Israël-standpunt"

De Joodse Raad van Zweden werd afgelopen week overladen met bloemen door pro-Israël christenen. Zij zijn het niet eens met de kritische houding van de Zweedse Kerk richting het handelen van Israël in het conflict met Palestina. Israël ligt erg gevoelig onder de Zweedse gelovigen, meldt CNE News.

De band tussen Zweedse Joden en christenen van de Zweedse Kerk staat onder druk sinds de raad van het nationale kerkgenootschap begin december besloot onderzoek te doen naar apartheid in Israël. Voorzitter van de Joodse Raad, Aron Verständig geeft aan dat de raad van de Zweedse kerk nog geen verdere nuancering, excuses of reactie heeft gegeven. Hij waardeert de steun van individuele christenen die bloemen sturen, maar wacht nog op een reactie van de Zweedse bisschoppen. "De Zweedse Kerk is vrij om een activistisch en anti-Israël-standpunt in te nemen, maar ze kunnen er dan op rekenen dat hun relatie met Joden, in Zweden en wereldwijd, zal verslechteren", aldus Verständig.

De Zweedse Kerk wordt geleid door 251 gekozen leiders uit drie partijen: de Sociaal-Democraten, de Centrale Partij en de Zweedse Democraten. Op de jaarlijkse bijeenkomst van de raad stemde de meerderheid van de aanwezigen in met het voorstel onderzoek te doen naar discriminatie in Israël. "We bekritiseren niet alleen het handelen van Israël, maar ook dat van Hamas. Het onderzoek moet je zien in bredere context", aldus Hans Tissel, onderschrijver van het voorstel.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

“De Zweedse Kerk wordt geleid door 251 gekozen leiders uit drie partijen: de Sociaal-Democraten, de Centrale Partij en de Zweedse Democraten.”

Verständig zou het zijn als de mensen beseffen dat ook daar, Jezus de kerk leidt. (wilde ff het woordgrapje maken)