cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Jurgen Toonen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 december 2021 door Redactie

Nieuw: app gebaseerd op de HBD-conflictoplosmethode

HBD-ConFlictApp is nu als standalone app beschikbaar op Google Play store voor Android. De app is gebaseerd op de HBD-conflictoplosmethode: Herkennen, Bezinnen, Doen. De app is ontwikkeld door Jurgen Toonen (foto).

Vanuit 25 jaar ervaring met pastorale (crisis-) counseling en persoonlijke verwerking is deze methode ontwikkeld om snel en effectief conflicten op te lossen of te voorkomen. De methode kent maar drie fases, is daardoor makkelijk te onthouden en eenvoudig bruikbaar bij lopende of op handen zijnde conflicten.

Naast de persoonlijke ervaring in crisisverwerking en de daarmee samenhangende conflicten en pastoraat, vormen onderzoek en kennis van communicatiewetenschap en andere bestaande methodieken/cursussen de basis van deze methode; gecombineerd met pedagogiek, vakdidactiek en onderwijsvaardigheden opgedaan aan de lerarenopleiding.

Redenen ontwikkeling HBD-methode en app
Er was behoefte aan een eenvoudiger toepasbare en toegankelijkere methode. In een conflict of crisis heb je snel toepasbaar gereedschap nodig. Hoe eerder een conflict oplost, des te minder kans op escalatie.

HBD pakt onderliggende problemen dieper aan, zoals projectie, eigenwaarde, onverwerkt verleden. De app laat zien welke rol ze spelen in huidige conflicten en hoe daarmee om te gaan in relatie tot die conflicten. Deze app is daarom ook een persoonlijkheidsontwikkelaar.

Geschikt voor iedereen
Iemand hoeft niet in een crisis te zitten om profijt te kunnen hebben van de HBD-ConFlictApp. Principes en valkuilen met betrekking tot communicatie en conflictoplossing blijven ongeacht verschillende situaties hetzelfde. Iedereen heeft wel behoefte aan communicatie- en relatieverbetering.

De meeste conflicten (80%) zullen redelijk snel oplossen. Een kleiner deel (10%) zullen sommige mensen nooit oplossen. Vooral wanneer conflictpartijen weigeren op basis van verschillende redenen. HBD helpt ook hoe hier mee om te gaan.

Relatiewijzer
Dat is een van de redenen waarom de app een relatiewijzer heeft met vijftien criteria. Als een soort meetlat voor hoe een gezonde relatie eruit ziet, gecombineerd met gezonde communicatie. Zeer geschikt als richtwijzer voor slachtoffers van narcisme, vaak onzeker over hoe een gezonde relatie en communicatie eruitziet. De app helpt om een gezonde sociale omgeving te ontwikkelen.

HBD-ConFlictApp is beschikbaar voor 1,98 euro (incl. 2,39 euro) voor de Android op Google Play Store.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen