cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mackenzie Morgan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 juli 2021 door Redactie

Christelijke zangeres spreekt zich uit over 'heidense leer' van Bethel, Hillsong en Elevation

De Amerikaanse christelijke artiest en aanbiddingsleider Mackenzie Morgan spreekt zich uit tegen de volgens haar 'heidense leer' van Bethel Music, Elevation en Hillsong Worship. Morgans betoog wordt massaal gedeeld op social media. "Het is tijd dat we kijken naar de Schrift om te ontdekken hoe God aanbidding bedoeld heeft", aldus de zangeres via de Christian Post.

De aanbiddingsleider moedigt christenen aan om te onderzoeken welke theorieën er achter aanbiddingsmuziek zitten. "Vergelijk het niet met jouw tradities of met wat je denkt dat juist is. Vergelijk het met de Schrift. De Bijbel is de ultieme autoriteit. Ik niet, uw voorganger niet, de wereld niet, alleen God en Zijn Woord. Er zijn geen grijze gebieden in Gods Woord."

Morgan geeft aan dat er te veel problemen zijn om op te noemen in de populaire aanbiddingsmuziek. Een aantal van deze 'problemen' wijdt de zangeres verder over uit. "Voorganger Steven Furtick van Elevation Church gelooft bijvoorbeeld niet dat God een drie-enige God is, maar dat Hij van 'vorm' verandert", aldus Morgan. "De kritiek die ik heb op Bethel Music lijkt mij vrij duidelijk", stelt Morgan verder in haar video. Bethel Music wordt regelmatig bekritiseerd om haar focus op bovennatuurlijke manifestaties. Haar kritiek op Hillsong berust vooral op de prediking van het 'welvaartsevangelie', waarin wordt verkondigd dat christenen rijkdom, gezondheid en succes zullen ontvangen wanneer ze geloven in Jezus.

De aanbiddingsleider betuigt spijt van het zingen van liederen van Bethel, Hillsong en Elevation in het verleden. "Hiermee heb ik voor mensen deuren geopend naar hun valse leer", aldus Mackenzie Morgan. "Theologie is belangrijk. Ik kan het niet genoeg benadrukken. Een lied moet voortkomen uit de juiste theologie om de heiligheid van onze God te kunnen weerspiegelen."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dit zijn berichten die ik al eerder heb gehoord en steeds hardnekkiger worden.

Mijn vraag is wel, als een Hillsong-liedje Bijbels gezien gewoon klopt, wat belet het ons dan om het te zingen?

Hier weet ik dus geen antwoord op dan 'volgens mij moet dit gewoon kunnen.'

Antwoord u maar, anders gaat deze mening stinken...