cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Reinier Sonneveld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 juli 2021 door Redactie

Theoloog vreest vierde coronagolf: "Mensen, laat je vaccineren"

Het aantal nieuwe coronagevallen schoot gisteren omhoog tot 3688, maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu bekend. Dat is het hoogste aantal sinds 28 mei. Theoloog Reinier Sonneveld is bezorgd en deelt via zijn Facebookpagina een hartenkreet: "Please, mensen, laat je vaccineren."

"De vierde golf zit eraan te komen. Niemand wil dat", maakt Sonneveld duidelijk. "Weer al die beperkingen, weer talloze kwetsbare mensen die ziek worden en sterven. Dé reden dat die vierde golf dreigt, is dat er te weinig mensen gevaccineerd zijn. Jij kunt heel praktisch die vierde golf helpen voorkomen en daarmee zorgen dat al die beperkingen en al die zieken en doden niet nodig zijn. Please, doe mee, zet je in, voorkom die vierde ramp."

Sinds eind juni nemen de coronabesmettingen in rap tempo toe. Dat heeft mogelijk te maken met de oprukkende Delta-variant van het coronavirus. Bovendien laten meer mensen die discotheken en nachtclubs willen bezoeken zich testen. Daardoor komen meer besmettingen aan het licht. Ook liepen vakantievierende jongeren het virus op in landen als Spanje en Portugal en namen het mee terug naar Nederland.

Eerder dit jaar publiceerde CIP.nl een briefwisseling over het nut van vaccinatie met een voor- en een tegenstander. Lees ook: De fascinatie voor vaccinatie en Arts Alie Hoek: "Vaccinatie is een cadeau van God".


Briefwisseling coronavaccin
- Slotbrief voorstander coronavaccin: ‘Er is meer aan de hand dan een griep'
- Slotbrief criticus coronavaccin: 'Vaccineer voorlopig gewoon niet'
- Arts reageert opnieuw op criticus coronavaccin: 'Loop een dag mee op een corona IC-afdeling'
- Criticus coronavaccin en onderzoeker reageert op arts: 'Coronacijfers zijn misleidend'
- Arts reageert op tegenstander coronavaccin: 'Miljoenen mensenlevens zijn door vaccinatie gered'
Meer over Briefwisseling coronavaccin »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Volgens mij is het heel goed dat er juist nu -in een rustige periode- veel besmettingen zijn onder met name jonge mensen. Zo ontstaat er groepsimmuniteit. En wat betreft de bewering "...weer talloze kwetsbaren die ziek worden en sterven." Ik snap niet waarom dit wordt gezegd. Deze talloze kwetsbaren zijn immers al gevaccineerd en beschermd. Dus dan is er toch geen reden voor angst? En als het vaccin niet helpt tegen de Delta-variant, dan heeft het geen zin om je nu te vaccineren.... Al met al vind ik dit artikel zeer misleidend en onvolledig.