cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Protest LGTB
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2021 door Patrick Goede

Christelijke universiteiten in VS verder onder druk door nieuwe beleid Biden

De nieuwe wetten en het anti-discriminatie beleid van president Biden lijken christelijke universiteiten die er een traditionele visie op huwelijk en seksualiteit op na houden, verder onder druk te zetten De raad voor christelijke colleges en universiteiten heeft nu een motie ingediend in een poging de U.S. Department of Education ervan te weerhouden alle overheidssteun aan hun scholen in te trekken. Dat meldt de Christian Post.

De rechtszaak om alle overheidssteun aan deze christelijke instanties in te trekken werd in maart gestart door de organisatie Religious Exemption Accountability Project, die de belangen behartigt van 33 voormalige en huidige LHBT-studenten. 

Het gaat om de Title IX of the Civil Rights Act die discriminatie op basis van sekse in het onderwijs verbiedt. Bijbelgetrouwe scholen kunnen vragen om een religieuze uitzondering te maken zodat ze hun Bijbelse visie op zaken als seksualiteit kunnen blijven houden. 

De raad voor christelijke colleges en universiteiten (CCCU) zegt in een verklaring: "Onderwijsinstelling op basis van geloofsovertuiging hebben altijd een belangrijk onderdeel uitgemaakt van ons hoger onderwijsstelsel. Velen van de eerste universiteiten en colleges van ons land waren religieus van aard. Het is van belang dat studenten in het hedendaagse onderwijsaanbod gebruik kunnen blijven maken van een diversiteit aan onderwijsinstellingen."


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- Omgaan met homogevoelens: vijf verschuivingen in onze manier van denken
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
In de beeldvorming die ik meekreeg was Biden een oude vriendelijke man die Amerika zou gaan verenigen.