cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Eppo Bruins
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Eppo Bruins: "Kritiek op Israël wordt verpakt in antisemitisme" - CIP Podcast

"Het lijkt erop dat je als moslim tijdens een demonstratie alles over Joden kunt roepen. Het is in het Arabisch dus we snappen er toch niets van", merkt Eppo Bruins op in de CIP Podcast. Tijdens een anti-Israël-demonstratie in Amsterdam waren afgelopen weekend verschillende antisemitische leuzen te horen. "Dit moet aangepakt worden. Ik hoop dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding hierbij kan helpen", aldus het voormalig ChristenUnie-Kamerlid.

Tijdens de demonstratie werd een inmiddels berucht strijdlied gezongen: “Khaybar, khaybar yaa yahud, jaisj-e-mohammed saufa ya’ud.” (“Khaybar, khaybar oh Joden. Het leger van Mohammed komt er weer aan”). Bruins: Khaybar is de plek waar in de zevende eeuw na Christus Joden werden uitgeroeid door moslims. Met deze kreet roepen moslims dus op tot moord en haat. Ik maak me grote zorgen over de onwetendheid hierover. Er wordt van alles geroepen en niet ingegrepen."

Onder andere Gerjan van den Heuvel (ChristenUnie Amsterdam) en Diederik Boomsma (CDA Amsterdam) uitten hun ongenoegen hierover. Bruins: "De linkerkant van het politieke spectrum in Amsterdam lijkt zich hier niet druk over te maken. Dat komt door de smoes dat kritiek op Israël geen antisemitisme zou zijn. Ja, natuurlijk moet kritiek op Israël kunnen. Maar helaas wordt die kritiek vaak verpakt in antisemitisme en dat onderscheid wordt niet gezien."

Lees ook de column van Eppo Bruins: Iedere discussie over Israël en Palestijnen is vruchteloos geworden.

Beluister het fragment vanaf minuut 3:50

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- Hoe de evangelische beweging het geloofsleven van traditionele christenen verrijkt
- Cvandaag podcast: Menno Hanse en Andries Knevel over de evangelische beweging
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker niet enthousiast over veelbekeken eindtijd-interview
- Cvandaag podcast: dr. Wim Dekker begrijpt excuses InSalvation niet
- Christenen enthousiast over eindtijdinterview: "Peter van der Weerd verdient staande ovatie"
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het antisemitisme wordt niet alleen verpakt in kritiek op Israel, het ware antisemitisme zit in de leugens over Israel, palestina. Straffeloos wordt in de media de ene leugen na de andere leugen verkondigt.Bestuurders die weigeren de wet te handhaven als het om joden gaat. Indien er over Israel wordt gesproken dan wordt alles "geframed", opdat de uitkomst niet anders dan anti Jood, anti Israel kan wezen."De leugen wordt verpakt in de mantel van de waarheid". Dat zijn de grootste antisemieten.