Onrust in Nepal na massale verspreiding vervalst document over 'bekeringsstrategiën' christelijke organisatie

Hindoeïstische extremisten schreven een document in de naam van de Nepalese Christelijke Gemeenschap over 'bekeringsstrategiën' van de organisatie. Makunda Sharma van de Nepalese Christelijke Gemeenschap geeft aan dat het document is vervalst en zij nooit zoiets zouden zeggen. In het geschreven stuk staat dat christenen door verdeeldheid te zaaien onder Brahmin- en Chhetri-bevolkingsgroepen hindoes proberen te bekeren, meldt Evangelical Focus.
De mogelijkheid dat iemand zich bekeerd staat ter discussie in het document en er worden tactieken omschreven om Brahmins en Chhetri's te bekeren. "Het is een complexe situatie. Bekering tot het christendom lijkt moeilijk", staat in het vervalste document van de hindoes. "We hebben als christelijke organisaties nooit een dergelijk document geschreven of op deze manier over bekering gesproken", aldus Sharma.
Nadat het document van de extremisten massaal werd gedeeld op social media maakten leden van de hindoeïstische nationalistische partij Rastriya Prajatantra Party (RPP) gebruik van de ophef. De leider van de RPP roept de minister-president van Nepal op om het werk van christelijke organisaties zoals de Nepalese Christelijke Gemeenschap te verbieden door hun vergunning in te trekken. Wanneer dit gebeurt zullen christelijke organisaties niet meer werkzaam kunnen zijn.
Sharma diende namens de Nepalese Christelijke Gemeenschap een aanklacht in bij de politie voor het schrijven en verspreiden van het vervalste document door de hindoeïstische extremisten. "De politie heeft verbaal aangegeven dat zij geloven dat de hindoeïstische nationalistische politieke partij het document heeft vervalst, maar ze weigeren actie te ondernemen", aldus Sharma.
Nepal staat op plek 34 op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Het hindoeïstische land ligt tussen China en India in en wordt beïnvloed door de vijandige houding richting christenen van de buurlanden volgens de organisatie voor vervolgde christenen. Steeds meer hindoes bekeren zich tot het christendom, tot grote zorg van hindoeïstische extremisten en nationalisten.
Praatmee