Jesus Film Project stelt dat steeds meer mensen in gesloten landen via dromen tot geloof komen

Steeds meer mensen in gesloten landen komen tot geloof in Jezus Christus. Niet door kerkdiensten of evangelisatiecampagnes, maar doordat ze Hem ontmoeten in dromen of visioenen. Dat zegt de christelijke organisatie Cru. De organisatie achter de bekende Jezus-film bevestigt nu dat dit geen uitzonderingen zijn, maar een groeiend wereldwijd verschijnsel.
De Jesus Film Project, onderdeel van de christelijke organisatie Cru, verzamelt momenteel verhalen van mensen die beweren dat Jezus persoonlijk aan hen is verschenen in dromen of visioenen. Volgens medewerkers gebeurt dit vooral in landen waar evangelisatie verboden is.
“We horen het vaak uit het veld: mensen die dromen en visioenen hebben van Jezus", zegt Holly Newell, betrokken bij speciale projecten binnen de organisatie. “Dat gebeurt verrassend vaak.”
Newell vertelde radiostation K-LOVE over een vrouw uit het Midden-Oosten die droomde van een man in het wit. Ze dacht eerst dat het Mohammed was, maar haar vriendin zei: “Er is niets bijzonders aan jou. Waarom zou Mohammed alleen aan jou verschijnen?”
De vrouw bleef echter nadenken over de droom. Ze zocht op internet naar ‘man in het wit’ en kwam terecht bij de Jesus Film op YouTube. “Ze keek de film in haar eigen taal", vertelt Newell. “Toen ze de scène zag waarin Jezus verandert op de berg, herkende ze Hem uit haar droom. Daarna vond ze een kerk in haar land. De voorganger leidde haar tot Christus en nu wordt ze discipelschap gegeven.”
“God is aan het werk", zegt Newell. “Hij doet het digitaal, en Hij doet het persoonlijk.”
De verhalen stapelen zich op. Missionaris Dick Brogden zegt dat dit inmiddels een normaal verschijnsel is in islamitische landen. “Ik zou zelfs zeggen dat het de standaardervaring is', aldus Brogden in een interview met Assemblies of God News. “Moslims reageren op Jezus op een manier die we in 1.400 jaar nog nooit gezien hebben.”
Volgens hem geven dromen moslims de moed om Jezus te volgen, ondanks de grote risico’s. “Velen weten dat het alles zal kosten om Hem te volgen. Dromen geven hen zekerheid dat Jezus bij hen zal zijn, wat er ook gebeurt.”
Lana Silk van Transform Iran vertelt soortgelijke verhalen. Ze noemt het voorbeeld van een jonge vrouw die vanaf haar 13e zwaar werd mishandeld. “Jezus verscheen in haar deurpost en in haar dromen. Hij zei: ‘Kom en vertrouw Mij, volg Mij.’” Toen ze probeerde de visioenen te stoppen door islamitische gebeden te bidden, glipte per ongeluk de naam ‘Jezus’ uit haar mond in plaats van ‘Mohammed’. Uiteindelijk gaf ze haar leven aan Christus en dient ze nu als pastor.
Josh Newell, directeur van het Jesus Film Project en echtgenoot van Holly, zegt dat het project veel meer is dan een film. “Het is een beweging, gebaseerd op het Woord van God in het evangelie van Lucas.” De film uit 1979 is inmiddels vertaald in meer dan 2.200 talen en wereldwijd meer dan tien miljard keer bekeken. Maar het werk van God gaat verder dan schermen.
Zoals Holly Newell het zegt: “God wil niet dat iemand verloren gaat. Hij doet alles wat nodig is om Zijn mensen te bereiken, waar dan ook ter wereld.”
Praatmee