cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Tom de Nooijer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2021 door Jeffrey Schipper

SGP-raadslid vindt sommige journalisten te hijgerig: "Dit helpt niet"

"Ik snap dat mensen op weg naar de kerk geen behoefte hebben aan journalisten die op een soms hijgerige manier vragen stellen", zegt SGP-raadslid Tom de Nooijer in de talkshow Op1. "Hun frustratie begrijp ik, maar dat is geen rechtvaardiging voor geweld. De Bijbel spreekt over liefde, geduld en zachtmoedigheid als vruchten van de Geest."

"De Albert Heijn is open voor gewoon voedsel en de kerk voor geestelijk voedsel, dat veel christenen als noodzakelijk beschouwen. Kerkgang is een belangrijk onderdeel van het christelijk geloof", onderstreept hij. "Het is aan christenen om verantwoord om te gaan met de godsdienstvrijheid waar kerken over beschikken. De maximumgrens van dertig kerkgangers niet handhaven betekent niet dat kerken stellen: corona zal ons toch niet treffen. Ook bij kerken die dit advies niet overnemen worden voorzorgsmaatregelen genomen met een reserveringssysteem en mondkapjes."

Hoe kunnen kerkgangers zich zo goed mogelijk voorbereiden op Goede Vrijdag en Pasen? "Weet als kerkganger dat er een journalist bij de kerk kan staan. Bereid je daarop voor. Het is prima om te zeggen 'geen commentaar' en vervolgens door te lopen. Aan de andere kant zou ik journalisten willen oproepen om niet hijgerig met een microfoon achter deze mensen aan te lopen. Dat helpt echt niet. Laat mensen die namens de kerk daarvoor aangewezen zijn het woord doen."

In de uitzending waren ook SGP-senator Peter Schalk, vertegenwoordiger namens reformatorische kerken bij de overheid, en Theoloog des Vaderlands Almatine Leene te gast. Klik hier om het fragment te bekijken.


Geweldsincidenten Biblebelt
- 80 uur werkstraf voor inrijden op journalist bij Sionkerk Urk
- Urker broers veroordeeld voor geweld tegen journalist bij Sionkerk
- 60 uur taakstraf voor kerkganger Mieraskerk na aanval verslaggever
- Urker predikant heeft boodschap voor journalisten: "Laat kerkgangers op zondag met rust"
- Dreigbrief bezorgd bij ds. A. Kort; Mieraskerk extra beveiligd
Meer over Geweldsincidenten Biblebelt »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen