cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mieraskerk Krimpen aan den IJssel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2021 door Redactie

Mieraskerk betreurt geweldsincident: 'Dit had nooit mogen gebeuren'

De Mieraskerk in Krimpen aan den IJssel heeft excuses gemaakt nadat zondag rondom de kerk een geweldsincident plaatsvond. Een journalist werd van achteren aangevallen en in zijn buik getrapt. Jacco van Giessen, verslaggever namens RTV Rijnmond, deed aangifte. De dader werd tijdens de kerkdienst naar buiten begeleid en gearresteerd door de politie.

'Na wekenlange oplopende spanningen stond zondagmorgen de pers opnieuw voor de ingang van de kerk en ontstond de u welbekende commotie', laat de kerkenraad van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Krimpen aan den IJssel weten. 'Als kerkenraad betreuren we het incident wat buiten het kerkgebouw heeft plaatsgevonden. Dit had niet mogen gebeuren. We bieden onze verontschuldigingen aan, aan een ieder die hierdoor is gekwetst.'

Die 'oplopende spanningen' gaan niet alleen over afgelopen weekend. Vanaf het begin van de coronacrisis ligt de kerkelijke gemeente onder een vergrootglas omdat de Mieraskerk relatief veel kerkgangers verwelkomt tijdens erediensten. In oktober vorig jaar riep de Krimpense burgemeester Martijn Vroom in gesprek met CIP.nl de Mieraskerk op om het aantal kerkgangers af te schalen. “Weten dat je grondwettelijk meer mogelijkheden hebt, maar er nu even geen gebruik van maken hoort bij offers die we nu moeten brengen.”

Vorige week ontstond er al de nodige ophef omdat de Sionkerk op Urk besloot om weer diensten te gaan organiseren met alle kerkgangers. Deze week volgde de Mieraskerk in dat voorbeeld en nodigde men alle 1900 leden uit om de dienst bij te wonen. Lees in dit nieuwsartikel meer over de gebeurtenissen die afgelopen zondag plaatsvonden.

Zondag bood er al iemand namens de kerkenraad van de Mieraskerk excuses aan. Bekijk onderstaande beelden:


Geweldsincidenten Biblebelt
- 80 uur werkstraf voor inrijden op journalist bij Sionkerk Urk
- Urker broers veroordeeld voor geweld tegen journalist bij Sionkerk
- 60 uur taakstraf voor kerkganger Mieraskerk na aanval verslaggever
- Urker predikant heeft boodschap voor journalisten: "Laat kerkgangers op zondag met rust"
- Dreigbrief bezorgd bij ds. A. Kort; Mieraskerk extra beveiligd
Meer over Geweldsincidenten Biblebelt »

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen