Islamitische moordenaar weggezet als witte Amerikaanse christen; Twitter grijpt niet in

Big Tech onderneemt regelmatig actie op social media om het 'verspreiden van verkeerde informatie' tegen te gaan. Christenen zijn echter verbaasd dat Twitter geen actie onderneemt naar aanleiding van het fakenews dat op het medium verspreid wordt over een schietpartij in Boulder Colorado waarbij tien mensen om het leven kwamen. Op Twitter gingen berichten rond dat de dader een witte christen zou zijn en volgens Christian Post deed het medium niets om verspreiding van dat fakenews tegen te gaan.
De aanslag werd vermoedelijk gepleegd door anti-Trump moslim immigrant Ahmad Al Aliwi Alissa (21). Berichten dat de dader een witte Amerikaanse christen zou zijn, werden echter gretig gedeeld op Twitter. Het medium deed geen enkele moeite om het verspreiden van dit fakenews tegen te gaan, zo meldt Christian Post.
Syrische moslim
De gearresteerde verdachte van de schietpartij is geen witte man met christelijke achtergrond, maar een Syrische moslim van 21 jaar oud. De man kwam op driejarige leeftijd naar Amerika met zijn ouders als vluchteling. Op zijn social media zijn veel posts te vinden over vechtsport en kritiek op Trump. Alissa is gearresteerd en wordt verhoord door de politie. Hij opende het schot op de bezoekers van de King Soopers supermarkt in Colorado. Zijn motieven zijn tot nu toe onbekend.
Geen schending van Twitterbeleid
In tal van tweets werd Alissa verkeerd geïdenitficeerd als 'witte christelijke terrorist'. Er werd navraag gedaan bij Twitter waarom er niets aan de tweets met verkeerde informatie is gedaan. "De tweets schenden niet het beleid van Twitter", aldus een woordvoerder van het grote Social Media platform. "We zullen geen actie ondernemen op basis van elk kleine incident waarin verkeerde informatie wordt verspreid. Op dit moment geldt ons beleid voor verkeerde informatie voor gegevens over het coronavirus, gemanipuleerde media en burgerrechten."
Trump en Baudet
Opvallend is dat Twitter juist het afgelopen jaar duidelijk heeft gemaakt de strijd aan te binden met nepnieuws. Zo werden tweets van voormalig president Donald Trump in verkiezingstijd standaard voorzien van een waarschuwing en werd hij zelfs verbannen van Twitter.
Ook een tweet van FVD-voorman Thierry Baudet werd als 'misleidend' gekwalificeerd. In deze tweet schreef Baudet zich niet te laten vaccineren omdat het risico van het virus voor hem verwaarloosbaar is. Verder schreef hij dat de bijwerkingen van het vaccin heftig zijn en dat de gevolgen voor het imuunsysteem op de lange termijn onbekend zijn.
Praatmee