cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Wim Dekker
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Wim Dekker: "Uitspraken Baudet over SGP zijn heel dom" - CIP Podcast

"Een impotent soort christendom en slappe hap", zei Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet over de SGP. "Dit is een hele domme uitspraak", stelt theoloog Wim Dekker in de CIP Podcast. "De SGP is van alle partijen het meest welgezind geweest tot enige tijd geleden. Sommige mensen binnen de SGP willen zelfs verregaand met hem samenwerken. Die mensen schofferen vind ik onverstandig."

"Toen ik las dat Baudet de SGP 'slappe hap' vindt, dacht ik: heb je ze nog wel op een rijtje?", vervolgt Dekker. "Zo'n uitspraak zou veel meer van toepassing zijn op bijvoorbeeld de ChristenUnie, een linkse partij die meer symbool staat voor 'de andere wang toekeren'. De SGP is bijvoorbeeld voor een veel stringenter vluchtelingenbeleid dan de ChristenUnie."

"Eerlijk gezegd neem ik Baudet niet meer serieus. Hij is een hele leuke jongen, maar had nooit de politiek in moeten gaan. Hij trekt het land in met allerlei geroep, maar ik hoor veel minder inhoudelijke verhalen dan voorheen. Het rechts-conservatieve verhaal van de nieuwe politieke partij JA21 is veel reëler."

Beluister het fragment vanaf minuut 28:18

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


Cvandaag podcast
- John Lapré cancelt bezoek aan Opwekking: begrijpelijk? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Gereformeerde Bond vermaant Israëlkritische PKN: terecht? Dr. Teun van der Leer antwoordt
- Hbo-theologen krijgt in PKN gelijkwaardige plek naast predikant: terecht?
- Cvandaag podcast: is het belangrijk dat Joden en christenen elkaar opzoeken?
- Cvandaag podcast: zijn christenen te stil over 'de klimaatramp'?
Meer over Cvandaag podcast »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Uitspraken Baudet over SGP zijn heel slim. Hij zoekt immers geen samenwerking met SGP, maar werft bij SGP mn ontevreden jonge leden voor zijn partij, door hun ontevredenheid te voeden.

Het lijkt er meer op dat Wim toch die aardige Baudet meer serieus neemt dan Jezus, door zich misprijzend te uiten over Zijn opdracht "de andere wang toe te keren" en op te komen voor mensen in de verdrukking, zoals vluchtelingen. We worden er zelfs over geoordeeld hoe we omgaan met de minsten onder de mensen.