cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 februari 2021 door Alpha Nederland

Aanstaande zondag start de grootste Alpha Youth van Nederland

EO BEAM en Alpha Nederland organiseren vanaf aanstaande zondag de grootste online Alpha Youth van Nederland. Van 21 februari tot en met 9 mei wordt er elke zondagavond via Zoom een online Alpha Youth-avond gehouden voor jongeren van dertien20dertien tot twintig jaar. Inmiddels hebben al ruim 200 jongeren zich aangemeld. Jongeren kunnen aansluiten om nieuwe christelijke vrienden te leren kennen en te praten over thema’s uit het christelijk geloof.

In november werd er in samenwerking met EO BEAM al eerder een online Alpha Youth-avond gehouden. Eva (20) was een van de bijna 300 jongeren die erbij was: "Ik vond het een waardevolle avond. Ik heb ontdekt dat het niet gek is hoe ik denk over het geloof". Deze keer is het mogelijk om de hele cursus van twaalf interactieve online bijeenkomsten te volgen. Niet eerder werd er in Nederland voor zoveel christelijke jongeren tegelijkertijd een online Youth Alpha georganiseerd. Jongeren kunnen tijdens de Zoom-meeting open praten over de basis van het christelijk geloof.

Vrijblijvend
De gratis cursus bestaat uit twaalf avonden, waarvan de eerste twee avonden vrijblijvend zijn. Na de tweede avond worden er vaste groepjes gemaakt, gebaseerd op woonplaats en leeftijd, en wordt de cursus voortgezet met een vaste groepsleider uit een lokale kerk. Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: ‘Is er meer?’, ‘Wie is Jezus?’ en ‘Wat doet de Heilige Geest?’.

Gezelligheid
Hendrina van Dijk, relatiemanager van Alpha Youth: “Veel jongeren worstelen momenteel met eenzaamheid of somberheid. We merken dat jongeren juist in deze tijd behoefte hebben aan verbinding. Alpha Youth biedt jongeren een mogelijkheid tot gesprek, gezelligheid en online ontmoeting. We willen christelijke jongeren helpen hun geloof vorm te geven, en kerken ondersteunen in hun jongerenwerk.”

Aanmelden
Jongeren tussen de dertien en twintig jaar kunnen zich aanmelden via de BEAM-website: beam.eo.nl/alphayouth. Er is ruimte voor maximaal 300 jongeren. De Zoom-meeting start op zondagavond 21 februari om 19.30 uur en zal ongeveer een uur duren.

Over Alpha Nederland
Alpha Nederland wil samen met de lokale kerk iedereen een ontmoeting Jezus geven. Samen met honderden kerken en groepen verwelkomt Alpha Nederland jaarlijks ruim 15.000 mensen op haar cursussen. Dit jaar viert Alpha Nederland haar 25-jarig jubileum. De droom van Alpha Nederland is dat in 2036 één miljoen mensen in Nederland het evangelie van Jezus via Alpha hebben gehoord. Alpha Youth is de jongerentak van Alpha Nederland en biedt een plek aan jongeren waar ze terecht kunnen met vragen over leven en geloof. Klik hier voor meer informatie.

Over EO BEAM
BEAM is het jongerenmerk van de EO dat jongeren - via verschillende media - wil inspireren om te groeien in het geloof en te leven vanuit het voorbeeld van Jezus. Door de coronacrisis organiseert BEAM elke zondag op NPO2 en YouTube een kerkdienst met bekende sprekers en de BEAM Worshipband. Kijk voor meer informatie op deze site.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen