cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
pakistan godslastering protest
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 oktober 2020 door Nienke Alblas

Familie ter dood veroordeelde Pakistaanse christen ondergedoken

Uit angst voor aanvallen is het gezin van de vervolgde Asif Pervaiz (37) ondergedoken. De Pakistaanse christen werd in september, zeven jaar na zijn arrestatie, ter dood veroordeeld wegens godslasteringswetgeving in Pakistan. De moeder en drie kinderen voelen zich bedreigd na de veroordeling en bevinden zich op een geheime locatie, meldt de Christian Post. "Ze zijn ondergedoken, omdat ze zich bedreigd voelen. De moeder wilt haar drie zoons en dochter in veiligheid stellen", aldus hulporganisatie International Christian Concern.

Asif Pervaiz is ter dood veroordeeld vanwege het beledigen van de islam, de Koran en de profeet Mohammed in sms'jes. De Pakistaanse christen wacht al zeven jaar in de gevangenis op het oordeel, nadat zijn oud-leidinggevende hem aanklaagde. Na de aanklacht tegen Pervaiz vluchtte hij voor de politie. De politie onderdrukte zijn moeder om zijn locatie te achterhalen. Na een week werd hij gearresteerd.

De Pakistaanse christen is in hoger beroep gegaan tegen het oordeel. Volgens de familie van Pervaiz heeft de voormalig werkgever gebruik gemaakt van een verloren simkaart om het sms'je namens de christen te sturen en het bericht te misbruiken om Pervaiz aan te klagen.

De islam is de grootste religie in Pakistan. Andersgelovigen behoren tot een sociale minderheid en worden gezien en behandeld als tweederangsburgers. Het land staat op plek 5 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Christenvervolging heeft invloed op alle aspecten van het dagelijks leven van gelovigen. Veel Pakistaanse christenen houden om deze reden hun geloof geheim. Wanneer hun omgeving hun geloof in Jezus ontdekt is dat vaak niet zonder gevolgen.

Asia Bibi werd in 2009 gearresteerd en ter dood veroordeeld wegens een valse beschuldiging van blasfemie. Ze zou met de islam gespot hebben in een gesprek met twee islamitische vrouwen. Wereldwijd zetten tientallen landen en organisaties zich in voor de vrijspraak van Bibi die in 2019 uiteindelijk Pakistan wist te ontvluchten en verblijft op een geheime locatie in Canada. Radicale islamitische groeperingen eisen nog steeds de dood van de Pakistaanse vrouw.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen