cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
noord korea muur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 april 2020 door Nienke Alblas

Noord-Koreaanse christen vrijgelaten uit gevangenis: "God leidde mij uit het dal van de dood"

Lady Eunji leidde in China bijbelstudies voor vrouwen die zijn gevlucht uit Noord-Korea toen zij gearresteerd werd. Eunji bracht meer dan tien maanden door in de Chinese gevangenis. Ze zou worden overgeplaatst naar een strafkamp haar vaderland Noord-Korea. De Christian Post doet verslag van haar getuigenis em vrijlating. Ondanks alles blijft ze dankbaar. "God heeft mij beschermd en geleid door het dal van de dood." 

Omdat Eunji niet uit China komt, maar uit Noord-Korea, zou ze worden overgeplaatst naar haar vaderland. Hier worden christenen naar strafkampen gebracht waar ze vaak worden mishandeld en vermoord. Door een vertraging in haar overplaatsing was het mogelijk voor Eunji om te ontsnappen uit de gevangenis dankzij haar man uit China. Zonder het geloof en gebed had Eunji het niet overleefd. "Dank jullie wel voor al jullie gebeden en support in Jezus' naam."

Noord-Korea staat al negentien jaar op één op de lijst van christenvervolging van Open Doors. Naar schatting verblijven ongeveer 50.000 christenen in het land in strafkampen. Het land ziet het christendom als een 'bedreiging van de staat'. Christenen die vanuit Chinese detentiecentra worden teruggezonden naar Noord-Korea worden vaak nog slechter behandeld dan lokale christenen.

Gevangene 42
Eerder vertelde een vrouw als 'Gevangene 42' aan Open Doors over haar gevangenschap in Noord-Korea. In het kamp werd haar hoofd kaalgeschoren en haar kleding werd haar afgenomen. Elke ochtend moest ze door een soort hondenluik heen kruipen om door haar bewakers te worden verhoord. Zij mocht hen niet aankijken. "Wanneer zij mij vroegen of ik een christen was moest ik liegen. Ik hou van Jezus, maar ontkende het omdat ik anders vermoord zou worden." Na de ondervraging werd Gevangene 42 elke dag geschopt en geslagen. Voor een jaar lang zag ze geen zonlicht en geen andere mensen dan de bewakers. Daarna bracht ze twee jaar door in een gevangenenkamp.

Volgens Koreaans-Amerikaanse voorganger Kenneth Bae is de regering van Noord-Korea banger voor christenen dan voor kernwapens. "Als de mensen zich bekeren tot God zal het land Gods land worden en de Koreaanse staat vervallen", vertelt Bae. Tijdens evangelisatie in Noord-Korea werd hij gearresteerd. Hij was veroordeeld tot vijftien jaar gevangenschap in de werkkampen, maar werd na twee jaar vrijgelaten. "Christenen worden in Noord-Korea niet vervolgd, maar vermoord."


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen