cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gor Khatchikyan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 maart 2020 door Nienke Alblas

Arts Gor Khatchikyan over coronacrisis: "De economie is minder belangrijk dan de volksgezondheid"

Er worden veel maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Arts Gor Khatchikyan legt aan Groot Nieuws Radio uit dat dit niet voor niets is. "Het is belangrijk dat mensen begrijpen dat deze maatregelen nodig zijn, hoe ingrijpend ze ook zijn."

De maatregelen hebben vooral een negatief effect op de economie. Om deze reden komt er veel protest vanuit het land op de maatregelen. "De economie is nu minder belangrijk dan de volksgezondheid", stelt Khatchikyan. Door de maatregelen komen de besmettingen langzamer op gang en wordt het zorgpersoneel minder sterk belast. "Zo is er niet zo veel aan de hand."

De grootste groep jonge patiënten heeft milde klachten. "Ze hebben lichte luchtwegklachten, een loopneus, keelpijn, hoesten en koorts. Dat is de grootste groep. We maken ons vooral zorgen over de groep die er zodanig ziek van wordt met een dubbele longontsteking, dat ze ondersteuning nodig hebben van een beademingsmachine." Sommige mensen in Italië moeten achttien dagen aan de beademing tot herstel, dat is best lang. "Stel dat je honderden mensen tegelijkertijd aan de beademing moet leggen, heb je een logistieke uitdaging. Daar bereiden we ons nu op voor." 

Volgens Gor is het niet nodig om bang te zijn voor je veiligheid als je in de zorg werkt. "We willen niet dat mensen uit angst thuisblijven. Dit zou een ramp zijn voor de zorgsector." De helft van het zorgpersoneel vind het spannend om naar hun werk te gaan. Gor geeft aan dat hij het wel begrijpt, maar dat hij ook gelooft dat het werk moet gebeuren. "We staan als zorgpersoneel in de frontlinie."


Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Lees het volledige artikel

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Laten we bidden voor iedereen in de zorg.