cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
school
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 januari 2020 door Patrick Simons

Woedende reacties op intieme vragen onderwijsinspectie bij reformatorische en joodse scholen: "KGB-methoden"

Verschillende onderwijsorganisaties hebben woedend gereageerd op de wijze waarop de onderwijsinspectie een onderzoek naar burgerschap heeft aangepakt. Daarbij stapte de inspectie onaangekondigd scholen binnen om leerlingen te bevragen over onder meer seksuele onderwerpen. Opvallend is bovendien dat reformatorische scholen in het onderzoek zwaar oververtegenwoordigd is. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Pieter Moens van onderwijsorganisatie VGS spreekt zelfs over “KGB-methoden”, waarmee hij direct verwijst naar de Russische geheime dienst. Naar aanleiding van de ophef over een islamitische lesmethode over seksualiteit vroeg minister Slob vorig jaar aan de inspectie de methode te onderzoeken. Het lijkt er echter op dat de inspectie vervolgens zelf besloot om dit onderzoek te verbreden en ook andere bijzondere scholen erbij te betrekken. Zo’n tachtig scholen worden daarbij bezocht om te kijken hoe ze lessen over seksuele diversiteit invullen.

Inspecteurs stellen dat er scholen bezocht werden op basis van een aselecte steekproef. Het is derhalve behoorlijk opvallend dat niet alleen twee van de vijf reformatorische scholen voor speciaal onderwijs bezoek kregen, maar dat ook de enige twee Joodse scholen in ons land de inspectie onverwacht moesten verwelkomen. Moens meent dat reformatorische scholen zwaar oververtegenwoordigd zijn. Tegenover het Reformatorisch Dagblad stelt een woordvoerder van de inspectie dat er inderdaad geen sprake is van een steekproef. Hij heeft het over “inhoudelijke argumentatie” als de selectie van scholen ter spraken komt.

Ook over de vragen is behoorlijke ophef. Zo blijkt uit een verslag van een lerares van een Joodse school dat er aan de kinderen gevraagd werd of ze drugs gebruikten en of ze islam haten. Ook kregen de meisjes de opdracht om een mannelijk geslachtsorgaan te tekenen.

Lees meer in het Reformatorisch Dagblad.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het zijn de laatste "bolwekjes" die nog moeten worden geslecht.

We zullen allemaal hetzelfde over de diverse seksuele opties moeten denken én voorlichten.

Diversiteit in sex, ja!

Diversiteit in opvatting, nee!

Dat is de nieuwe wereld in ontwikkeling......