cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bart Jan Spruyt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2019 door Jeffrey Schipper

Bart Jan Spruyt over verkiezingszege Thierry Baudet: "De vrees van Baudet is geheel terecht"

Bart Jan Spruyt is verbaasd. Niet over de monsterzege van Thierry Baudet. Wel over de verbazing daarover. Dit schrijft hij in zijn nieuwe column voor het Nederlands Dagblad.

"Als er dus mensen zijn die oneindig profiteren van globalisering, subsidies en open markten, dan zijn er ook groepen die wel hard werken maar geen profijt uit al dat moois trekken," aldus de columnist. "Die hun banen kwijtraken, hun wijken als gevolg van immigratie van karakter zien veranderen, hun huizen in waarde zien dalen als er Oost-Europese migranten komen wonen, bang zijn voor de onkosten van een ‘energietransitie’ (en onzeker worden van alle leugens daarover) en die bang zijn dat hun kinderen het minder goed zullen hebben dan zij.

Baudet vreest een cultuur die haar oorsprong en waarden niet meer kent en in eindeloos relativisme verdunt. Die vrees is geheel terecht. Waar we nieuwsgierig naar uitkijken, is of Baudet met zijn Renaissance Instituut erin slaagt zijn beweging uit te werken tot een degelijke conservatieve beweging."

Lees de volledige column van Bart Jan Spruyt in het Nederlands Dagblad. Lees ook: Monsterzege Thierry Baudet: Waarom christenen stemmen op Forum voor Democratie.


Bart Jan Spruyt
- Bart Jan Spruyt over Forum voor Democratie: "Liever cultuurchristendom dan links christendom"
- Wat iedere christen zou moeten weten over de nieuwe Transgenderwet
- Bart Jan Spruyt over ChristenUnie: "Morele verhevenheid vind ik treurig"
- Bart Jan Spruyt vereenzelvigt zich niet met SGP: "Theocratisch standpunt en vrouwenstandpunt verhinderen dat"
Meer over Bart Jan Spruyt »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Bert Jan,

Prima geanalyseerd.