cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 februari 2019 door Redactie

Nieuwe bundel over hoe de kerk er uit ziet en haar roeping in deze wereld

Onlangs is een bundel verschenen waarin prof. dr. A. A. van Ruler op deze vragen ingaat. Hij was één van de drie grote hervormde theologen uit de 20e eeuw en heeft veel invloed gehad op de vormgeving van de kerk na de Tweede Wereldoorlog.

De kerk is niet maar een gezellige club van mensen die het goed met elkaar kunnen vinden. Ze is ‘het karretje waarop het Evangelie de wereld in rijdt’. De kerk is dus hulpmiddel, maar met een hoge roeping! Alle vragen komen bij Van Ruler aan de orde: over het ambt, hebben we dat eigenlijk wel nodig? Het belijden van de kerk is voor hem fundamenteel: de kerk staat ergens voor. Ze waait niet met alle winden mee. Hij heeft alle aandacht voor cultuur, de staat, de samenlevingsvragen. Maar ook voor het hart van de mens, het werk van de Geest en de gaven die Hij schenkt.

‘De beweeglijke theologie van A. A. van Ruler, waarin kerk, wereld én Geest nauw verbonden zijn, verdiept het gesprek tussen protestanten en evangelischen’, aldus dr. B. Plaisier bij de presentatie van deze achtste band in de serie ‘Verzameld Werk van dr. A.A. van Ruler. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen