cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
conflict
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 september 2018 door Jeffrey Schipper

Nieuw boek over communicatie en omgaan met conflicten

Communicatie is vaak verre van perfect, helaas ook binnen de christelijke wereld. Deze zelfstudie en communicatiecursus is gericht op het voorkomen en oplossen van conflicten samen met God, gebaseerd op de HBD-methode: Herkennen, Bezinnen, Doen.

God betrokken bij communicatie
Communicatie is tweerichtingsverkeer, wordt vaak gezegd. Maar is dat ook zo? Immers, de mens is door God geschapen voor een driehoeksverhouding. Een drievoudig snoer wordt niet spoedig verbroken. Het bijzondere aan deze cursus van Jurgen Toonen is, dat God nauw wordt betrokken bij communicatie. Samen met God kun je jouw conflicten oplossen. Dat vraagt om herkennen, bezinnen en doen. Wat betekent onder andere dat je ervaringen uit je verleden niet moet negeren, want ze beïnvloeden je heden en toekomst . Het betekent ook, dat je assertief – en niet agressief of passief – leert communiceren.

Deze cursus geeft ook veel voorbeelden van communicatiestijlen uit de Bijbel, natuur- en filmwereld. Herkennen, bezinnen en doen zijn de basiselementen van dit systeem, ontwikkeld op basis van persoonlijke ervaring met traumaverwerking. Bij het omgaan met conflicten is het gebruik van de geestelijke wapens - zoals de geestelijke wapenrusting, genoemd door Paulus - essentieel. Deze communicatiecursus is leerzaam voor zowel de pastorale hulpverlener, als de hulpvrager.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen