cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
antoine bodar pauw
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 september 2018 door Redactie

Antoine Bodar bij Pauw over transgenders: 'Door je om te bouwen ga je tegen de schepping in'

Weer is er sprake van misbruik in de Katholieke kerk. In het Amerikaanse Pennsylvania zijn kinderen decennialang misbruikt door priesters. En tot verbazing van veel gelovigen zwijgt Paus Franciscus in alle talen. Ook de kritiek van priester Antoine Bodar op transgenders, schiet bij veel mensen in het verkeerde keelgat. Bodar schoof gisteren aan bij PAUW en sprak erover. Hij ging ook in op de kritiek die hij kreeg over zijn uitspraken over transgenders.

"Vanuit christelijk perspectief gesproken moet je het doen met het lichaam dat je hebt gekregen, je laat je niet verminken omdat we als land toevallig zo rijk zijn dat het kan," zei Bodar afgelopen weekend in de Volkskrant. De priester (vanaf 6:00) ging in op de kritiek die hij kreeg over zijn uitspraken. Hij kreeg het vuur aan de schenen gelegd en bleef stellig: "Vanuit de kerk gaan wij nou eenmaal uit van de schepping, ook van het lichaam. Als je je laat verminken door je om te bouwen dan ga je tegen de schepping in." 

- Luister ook naar het item dat Rik & Jeffrey hierover maakte in de CIP Podcast. "Christenen zouden transgenders moeten omarmen."

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is goed dat iemand de scheppingsorde presenteert als een uiting van Gods wil. Zelf zie ik het promoten van geslachtsverandering ook als een uiting van het bestrijden van God waar seculieren in wezen door gemotiveerd zijn.