cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 juli 2018 door Dick van den Bos

Kees van der Staaij neemt zanger Dries Roelvink mee naar de kerk

Zanger Dries Roelvink heeft een heel goed gesprek gehad met SGP-leider Kees van der Staaij over de dood, en wil daarom een bezoek brengen aan de Noorderkerk in Amsterdam. Dat laat hij weten aan Privé. “Dat Van der Staaij mij probeert te helpen, is een mooi gebaar.”

Roelvink worstelde al een tijdje met het de dood, en vertelde dat in het radioprogramma van Sven Kockelman. Hij zei: “Ik heb altijd het idee van ‘wat gek allemaal dat we een keer doodgaan en dan is het licht uit, over, einde en dan komt er nooit wat’."

Waarderen
Reden voor Van der Staaij om Roelvink uit te nodigen voor een gesprek, in het Tweede Kamer-gebouw. Roelvink: “Kees heeft mij proberen te vertellen dat hierna nog veel meer komt en dat hij daar heel anders tegenaan kijkt. Dat kan ik erg waarderen.”

Zijn angst wordt getriggerd door een jeugdtrauma, waarbij een sportleraar voor zijn ogen op het veld overleed. “Ik dacht altijd dat je 80 jaar moest worden om dood te gaan, maar ik leerde toen dat ook gezonde mensen zomaar om kunnen vallen. Dat kon ik niet verwerken.”

Omdat Roelvink nieuwsgierig is geworden naar de hoopvolle boodschap van Van der Staaij, gaat hij binnenkort op uitnodiging van de politicus naar de Noorderkerk in Amsterdam. Daar gaat hij in gesprek met predikant Paul Visser. “Het zou mooi zijn als ik daar al vijf procent van mijn trauma kan oplossen.”

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat goed dat Dries Roelvink enthousiast is over zijn gesprek met Kees van der Staaij en dat hij graag eens een kerkdienst bij wil wonen! Waren meer mensen maar zo serieus bezig met hun eigen bestemming na hun dood. Ik hoop van harte dat Dries niet 5 %, maar 100 % trauma-vrij zal worden. Door Jezus is dat mogelijk!