cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Van der sluijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

05 mei 2023 door Dr. C. A. van der Sluijs

De wedergeboorte als oorzaak van het geloof

'De wedergeboorte is een oorzaak van het geloof, maar deze oorzaak maakt het geloven zelf niet overbodig.' Aldus dr. G. A. van den Brink in een boekfragment dat eerder op Cvandaag gedeeld werd. Hij vervolgt: 'Maar, als we alleen kunnen geloven wanneer we wedergeboren zijn, wat heeft het dan voor zin om te zeggen dat we mogen geloven of dat wij moeten geloven? Is dat niet zinloos, verwarrend en zelfs gemeen? Je zegt toch ook niet tegen een blinde dat hij mag of moet kijken? Je zegt tegen een verlamde toch ook niet dat hij moet gaan lopen? Als de onmacht van de mens om te geloven zo groot is, waarom zou je hem dan oproepen tot Christus te gaan en het bevel van geloof en bekering laten klinken?'

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

D
Het zou fijn zijn als ds. v.d. Sluijs in normaal Nederlands zijn reactie zou schrijven. Met dit wollig taalgebruik legt hij alleen maar een gordijn over zijn betoog.