cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dr. G. A. van den Brink
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

01 mei 2023 door Dr. G. A. van den Brink

‘Wie niet wedergeboren is, kan niet geloven’: is dat zo?

Het onderwerp ‘wedergeboorte’ roept veel aarzelingen op als het gaat om geloven. Wie niet wedergeboren is, kan niet geloven. Moet ik dan niet eerst weten dat ik wedergeboren ben, voordat ik geloof?

Welk verband is er tussen wedergeboorte en geloof? Dordt zegt eenvoudigweg: in de wedergeboorte ontvang je het vermogen om te geloven. Wedergeboorte en geloven horen dus bij elkaar. De boom wordt goed gemaakt, zodat de goede vrucht van het geloof kan worden voortgebracht (DL III/IV.11). Wie niet is wedergeboren, kan niet en wil niet geloven. De wedergeboorte zorgt ervoor dat ik kan geloven, wil geloven, zal geloven. Ook hier geldt: de wedergeboorte is een oorzaak van het geloof, maar deze oorzaak maakt het geloven zelf niet overbodig.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

V
Wanneer gereformeerden Dort laten liggen en de bijbel gaan lezen komt er openbaring. Geloof komt door te horen naar het WOORD VAN GOD, Rom.10:17. Wedergeboorte is een geestelijke transformatie. Nicodemus snapte het al niet, de theologen van vandaag nog steeds niet kennelijk Matt 11:25?? Gereformeerden zitten teveel in het verstand. Maar geloven doe je met je hart Rom 10. Bekeer u gereformeerde broeders en zusters, laat u dopen in het water. Verruil de erfenis van Adam met de erfenis van Jezus. Sta op in een nieuw leven, laat u dopen in de HG.