cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Orlando Bottenbley
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

30 januari 2023 door Jeffrey Schipper

Orlando Bottenbley aan de slag in Dokkum: "Friesland was voor mij een gesloten boek"

“In Amsterdam voel ik mij als een vis in het water. Friesland was voor mij dan ook een gesloten boek.” Vriend en vijand werd dan ook verrast door het bericht dat Orlando Bottenbley de nieuwe predikant is van de Vrije Baptistengemeente Nehemia in Dokkum. Op 1 januari dit jaar volgde hij Keest Postma op. Dat betekent overigens niet dat de baptistenpredikant vertrekt uit Amsterdam. Voorlopig gaat de voorganger het werk in Dokkum en baptistengemeente De Verbinding combineren.

Bottenbley is allesbehalve een onbekende in Friesland. In 1988 begon hij als voorganger bij Bethel in Drachten. De kerk groeide onder zijn leiding uit zijn voegen. Toen Bottenbley er startte was het nog een kleine gemeente, maar in de loop der jaren werd het een van de grootste baptistengemeenten in Nederland met op het hoogtepunt zo’n 4000 bezoekers die elke zondag naar de verschillende diensten kwamen. In 2017 vertrok Bottenbley uit Drachten om aan de slag te gaan bij ‘De Verbinding’ in Amsterdam.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Weet niet op deze opmerking al eerder is gemaakt: Het blijft wel een risico…evangelisten die naar Dokkum afreizen.Misschien toch maar even een kogelvrij vest aanschaffen, als ik Orlando was.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify