cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Matthijs Vlaardingerbroek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

19 januari 2023 door Matthijs Vlaardingerbroek

De innerlijke strijd van kerkverlaters: je leefde braaf als volgeling van Jezus, en nu?

Matthijs Vlaardingerbroek gelooft dat er een hele grote groep christenen rondloopt, die momenteel hun christelijke geloof, hun Godsbeeld en hun christelijke overtuigingen aan het verliezen is. In de ogen van de wereld hebben ze altijd braaf en netjes, als een volgeling van Jezus, geleefd, en nu? Vandaag publiceert Cvandaag zijn zesde en laatste artikel in een serie van zes artikelen over geloofsverlies en kerkverlating in ons land.

In dit artikel wil ik kijken naar de enorme impact die een geloofstransitie en geloofsverlies op iemands leven heeft. Deze impact betreft niet alleen de relatie met de partner, kinderen, ouders en vrienden, maar het kan ook een hele grote impact op diens normen en waarden hebben. Als de Tien Geboden of de Bergrede van Jezus altijd het fundament van je leven is geweest, hoe moet je nu dan je leven gaan invullen? Ben je in één keer vrij om alles te doen wat God verboden heeft, aangezien je toch niet meer in die god gelooft? Hoe overleef je en je relaties zoveel vrijheid? En is dat het wel?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Matthijs Vlaardingerbroek over kerkverlating
- Durven christenen hun oordeel over kerkverlaters los te laten?
- God blies het kaarsje van Zijn aanwezigheid in mijn leven uit
- Hoe de coronalockdown als katalysator van een massale leegloop van kerken functioneerde
- Waarom verlaten mensen op dít moment massaal de kerk?
- Er vindt momenteel een stille ramp binnen kerkelijk Nederland plaats
Meer over Matthijs Vlaardingerbroek over kerkverlating »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dag Matthijs,

Bij het lezen van je eerlijke ontboezemingen , viel het mij op dat je een redelijk afgeschermde jeugd hebt gehad en vooral afzijdig bent gebleven van al te grote uitspattingen en duistere ervaringen in je leven. Dankt de Heere daarvoor! Je hebt dus voornamelijk geleefd in een christelijke bubbel. In ieders leven komt echter een geloofscrisis /beproeving. Ik denk echter aan mijn eigen leven en strijd, die vanaf mijn jeugd gevoerd werd in een achterbuurt van een grote stad. Hierbij kom je met zaken in aanraking (zie vervolg)