cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

09 juli 2021 door Piet van Midden

In de verleden tijd spreken over Peter R. de Vries: vreemd of begrijpelijk?

Apart, hoe taal werkt. In allerlei bijdragen over Peter R. de Vries (ook apart, die R.) wordt in de verleden tijd gesproken. ‘Hij was zo’n bevlogen man... Hij pakte zoveel cold cases aan.’ Er wordt hier en daar zelfs een curriculum vitae opgenomen. Alsof hij al dood is. Zo werkt het, want in de gedachten van velen is hij al een beetje dood. Je merkt zoiets ook in het pastoraat. Als je naast het ziekbed van iemand zit, zegt de familie ook zomaar: ‘Hij was zo’n lieve man.’ Talig kunnen we niet wachten tot iemand dood. Is. ‘Als ik dan zeg ‘Hij is er nog’, geeft men dat meteen toe, maar spreekt even later in de verleden tijd verder.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Best apart dat er helemaal niets bekend gemaakt wordt over hem. (Peter R de Vries heeft trouwens eens in een boekje geschreven, dat die R staat voor Rebel... :-) Dát heb ik onthouden, niet waar het werkelijk voor stond.. ) Is hij geopereerd, wordt hij in coma gehouden... Beiden neem ik aan, maar weet het niet zeker. Je zou kunnen zeggen dat niemand daar iets mee te maken heeft, maar hij is toch een bekend persoon, dus dat is dan te kort door de bocht, vind ik. Ik hoop en bid dat hij wonderbaarlijk herstelt en gaat getuigen van hoe dat ging..