cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
doekes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 oktober 2019 door Matthijn Doekes

Matthijn Doekes vraagt zich af of kledingvoorschriften in de kerk een goed idee zijn

Laatst las ik een stuk op CIP.nl over een spreker die werd aangesproken op het feit dat hij een spijkerbroek droeg in de kerk. Zou hij immers ook een spijkerbroek dragen als hij bij de koning op bezoek ging?

Hoewel ik niet verbaasd ben dat hij hierop werd aangesproken, wil ik toch even mijn gedachten laten gaan over dit onderwerp. Het komt immers vaak voor dat mensen aangesproken worden op hun kleding en ook het genoemde argument wordt vaak gebruikt.

Zowel in traditionele als bepaalde pinksterkerken wordt verwacht dat je een pak draagt, of in ieder geval ‘nette’ kleren. Ik herinner me als kind dat, als ik bij mijn beste vriendje ging logeren, ik op zondag meeging met zijn familie naar hun kerk en dat hij aparte ‘zondagse kleding’ had liggen, die hij alleen droeg als ze naar de kerk gingen. Ik zie hem nog zijn zondagse schoenen poetsen. Hoewel ik hierover verbaasd was, ik kende het immers niet en had geen zondagse kleding, vond ik het idee ook wel mooi: je gaat ergens heen en trekt er iets voor aan.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Kleding
- Tim werd na de dienst aangesproken op zijn kleding
- Ds. De Boer legt uit waarom veel reformatorische dames bewust geen broek dragen
- Volgens ds. C. P. de Boer heeft God ons bewust kleding gegeven: "We hebben met een heilig God te maken"
- Ds. De Boer vraagt zich af of God ons kledingregels geeft: “Kleding maakt duidelijk wie ik voor God wil zijn”
- Ds. De Boer draagt zwarte kleding: “In Canada zou ik een blauw pak dragen”
Meer over Kleding »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Kleding zou iets moeten zeggen over onze persoonlijkheid. Ook als standaard casual kleding kan dwingend zijn. Lijkt me goed als we in ons kleden zoveel mogelijk onszelf zijn. De grens vind ik wel, dat we er op dienen te letten geen aanstoot te geven. Noch door vieze of rafelige kleding (tenzij dat alles is wat we hebben) noch door erotiserende kleding.